current views are: 6

18 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:35

Χρυσή λογοτεχνική διάκριση για τον Γ. Τσούκαλη – Έσωσε 15.000 αρχαιότητες

Την βράβευση του ως Αριστίνδην Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Δημοσίευση 18:35’
Τσούκαλης

Την βράβευση του ως Αριστίνδην Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ιδιαίτερη βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη ΧΑΝ.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, συγγραφέας και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Πρώτης Τάξεως τόσο για το βιβλίο του «Λαθρέμποροι Ιστορίας», όσο και για τη μακροχρόνια έρευνα και προσφορά του στη διαφύλαξη των αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας με τις αποκλειστικότητες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αποκάλυψη και πάταξη ολοκληρωτικά των κυκλωμάτων της αρχαιοκαπηλίας.

Την βράβευση του ως Αριστίνδην Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στο πλαίσιο της τελετής ο πρόεδρος της ένωσης Λευτέρης Τζόκας έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Τσούκαλη ο οποίος έχει ένα αξεπέραστο ρεκόρ στο ενεργητικό του στη μάχη κατά των αρχαιοκαπήλων καθώς πάνω από 15 χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία. Ο Γιώργος Τσούκαλης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης και τόνισε: «ο αγώνας είναι διαρκής και ο στόχος μοναδικός, η σωτηρία των θησαυρών της χώρας μας»


σχετικα αρθρα