current views are: 7

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:00

Άτομο εμπιστοσύνης του Κ. Σημίτη ο αρχιφύλακας που εκτέλεσε την οικογένειά του

Ήταν ένας από τους τρεις πιο έμπιστους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Δημοσίευση 05:00’

Ήταν ένας από τους τρεις πιο έμπιστους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Ως πρότυπο επαγγελματία ο οποίος στα 22 χρόνια που υπηρετούσε στην Ελληνική αστυνομία δεν είχε απασχολήσει ποτέ για την στάση, τον λόγο και την συμπεριφορά του, χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τον 47χρονο Χρήστο Ζαπαντιώτη, τον άνθρωπο που σόκαρε την κοινή γνώμη της χώρας, εκτελώντας την σύζυγο, την πεθερά και την μόλις 3,5 ετών κόρη του, μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους.

Ο δράστης της τριπλής ανθρωποκτονίας και αυτόχειρας, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής βρισκόταν στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ήταν ένας από τους τρεις πιο έμπιστους ανθρώπους της προσωπικής του φρουράς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας που μετέχουν στα ψυχομετρικά τεστ τα οποία είχε περάσει με επιτυχία το 2011, ο Ζαπαντιώτης «δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και καμία αφορμή για να κινήσει τις υποψίες των συναδέλφων του».

Οι άνδρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής ερευνούν τα πραγματικά κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 47χρονου αρχιφύλακα. Πληροφορίες θέλουν την σύζυγό του να του ζήτησε να χωρίσουν, όταν εκείνος, για πολλοστή φορά το βράδυ της Κυριακής, απαίτησε να φύγει από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου η μητέρα της, προκειμένου να φτιάξει το ιατρείο  της εκεί και να βρίσκεται κοντά στο παιδί τους περισσότερες ώρες.

Ο 47χρονος εκτέλεσε την γυναίκα του με 3 σφαίρες, την πεθερά του με 2 σφαίρες, με 1 σφαίρα το παιδί του, ενώ την τελευταία την κράτησε για τον εαυτό του, αφού πρώτα παρέμεινε στο σπίτι όπου τους είχε εκτελέσει 1,5 ολόκληρη ώρα μετά, αναλογιζόμενος προφανώς τι είχε διαπράξει, προτού αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του όπλο των 9 χιλιοστών.


σχετικα αρθρα