current views are: 7

21 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:10

Τροπολογία-φαρμάκι για τους φαρμακοποιούς: «Δεν θα επιτρέψουμε ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες»

Στη πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προχωρά το υπουργείο Υγείας

Δημοσίευση 06:10’
αρθρο-newpost

Στη πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προχωρά το υπουργείο Υγείας

Στη πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προχωρά το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, ανεβάζοντας στα… κάγκελα τους φαρμακοποιούς.

«Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο το έκρινε προ εξαμήνου η Ολομέλεια του ΣτΕ με συντριπτική πλειοψηφία (20-2). Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία άλλωστε συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδοσιάδης, προσθέτοντας:

«Οποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς απλώς θα χάσει τα χρήματα του».

Η τροπολογία

Οι προωθούμενες διατάξεις αναφέρουν ότι πλέον «άδεια φαρμακείου χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού”.

Επίσης άδεια θα παρέχεται και σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια θα χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία


σχετικα αρθρα