current views are: 11

22 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:52

Το… επικό φυλλάδιο του Δήμου Πατρέων που έχει γίνει talk of the town

Μανιφέστο εναντίον των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίπλα στα χρηματοδοτούμενα από αυτά έργα!

Δημοσίευση 14:52’

Μανιφέστο εναντίον των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίπλα στα χρηματοδοτούμενα από αυτά έργα!

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Talk of the town έχει γίνει το φυλλάδιο του Δήμου Πατρέων σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα. Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που διαφημίζονται έργα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. με μανιφέστο κατά των χρηματοδοτών στο ίδιο έντυπο και μάλιστα από τον φορέα που τα υλοποιεί και ο οποίος τα παρουσιάζει με έμφαση στην παραγωγή έργου!

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πατρέων, στο φυλλάδιο που εκ του χρηματοδοτικού προγράμματος υποχρεούται να εκδώσει ο Δήμος σχετικά με τα έργα, είναι ένα πραγματικό έπος της διάστασης μεταξύ της ιδεολογικής πλατφόρμας της δημοτικής αρχής και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρώπης, τα οποία ωστόσο χρησιμοποιεί!

Στα αριστερά αυτού του φυλλαδίου, προβάλλονται τα έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος ως στρατηγικός φορέας του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το ΕΠ “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” και στα δεξιά, ο  ίδιος δήμαρχος που υλοποιεί τα έργα, σημειώνει: “Οι βασικοί πολιτικοί σχεδιασμοί της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων είναι στην υπηρεσία της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Οι κατευθύνσεις, τα μέτρα και οι όροι υλοποίησης του ΕΣΠΑ συμβάλλουν στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου στην ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων”.

Και λίγο παρακάτω σημειώνει: “τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν στόχευση το χτύπημα της σταθερής δουλειάς και την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων”.

Οι καταγγελτικές κορώνες για τα κονδύλια που ο δήμος δέχθηκε να λάβει για την υλοποίηση έργων που προωθεί για την πόλη, συνεχίζονται. Ο δήμαρχος μάλιστα σε κάποιο σημείο μιλάει για χρήματα που προέρχονται από την φοροληστεία και την εκμετάλλευση του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Το φυλλάδιο ως λογικό εστί, παίζει στα πηγαδάκια, ως πρώτο θέμα, με ερμηνείες ποικίλλες και άλλα τόσα σχόλια περί του παραλόγου του πράγματος.

Πηγή: tempo24.news


σχετικα αρθρα