current views are: 8

23 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:13

Το καθαρό καλάσνικοφ, οι διαβασμένοι τρομοκράτες και το «τείχος» των Αρχών

Αποφασισμένοι για όλα και επιχειρησιακά έτοιμοι οι τρομοκράτες

Δημοσίευση 10:13’

Αποφασισμένοι για όλα και επιχειρησιακά έτοιμοι οι τρομοκράτες

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία ποινική ή τρομοκρατική επίθεση το καλάσνικοφ με το οποίο οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά αστυνομικού στο εφετείο. Αυτό δείχνει η βαλλιστική εξέταση.

Όπως προκύπτει από έρευνες των Αρχών οι δράστες είχαν μελετήσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της επίθεσης στο εφετείο. Φαίνεται πως απέφυγαν να κινηθούν και να περάσουν από σημεία όπου υπήρχαν κάμερες.

Κατά τη διαφυγή τους και για να φτάσουν στην οδό Οικονόμου όπου έκαψαν το όχημα εκτιμάται πως διέφυγαν από την οδό Λομβάρδου απέναντι από το εφετείο και περνώντας από στενά έφτασαν στο σημείο που πυρπόλησαν το όχημα.

Από τη δράση των τρομοκρατών φαίνεται πως είχαν μελετήσει τις κινήσεις στο εφετείο καθώς το όχημα που επέλεξαν ήταν ίδιο με εκείνο που έφερνε αλληλογραφία και εφημερίδες σε αυτό οπότε ήταν απίθανο να τραβήξουν την προσοχή κάποιου.

Αποφασισμένοι για όλα και επιχειρησιακά έτοιμοι οι τρομοκράτες

Από την αντίδραση ενός εκ των τεσσάρων που συμμετείχαν στην επιχείρηση υψηλού ρίσκου και συμβολισμού εκτιμάται πως ήταν αποφασισμένοι για όλα.

Γι’ αυτό εξάλλου, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο «ψαχνό» εναντίον του αστυνομικού που αντελήφθη την παρουσία τους.

Το ίδιο προκύπτει και από το γεγονός πως τον τρομοκράτη που έφερε την τσάντα ακολουθούσε ένα ακόμα οπλισμένο άτομο, ενώ οπλισμένος ήταν και ο τρίτος τρομοκράτης.

Άγνωστο παραμένει αν η προκήρυξη θα φέρει της σφραγίδα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών όπως αρχικά εκτιμούσαν οι Αρχές ή αν θα εμφανιστεί νέα τρομοκρατική ομάδα. Δεδομένο αποτελεί το γεγονός πως η εγχώρια τρομοκρατία αναγεννάτε από τις στάχτες της και παρά τις δεκάδες συλλήψεις υπάρχει ενεργός πυρήνας 4-8 ατόμων.


σχετικα αρθρα