current views are: 11

26 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:36

Εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ μετά το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ

«Στον αέρα» 170 εργαζόμενοι

Δημοσίευση 14:36’

«Στον αέρα» 170 εργαζόμενοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ακόμα και εν μέσω των εορτών, λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ στα μέσα του Δεκεμβρίου από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το capital.gr, μεθαύριο Πέμπτη θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και η πτώχευση, είναι ανοιχτά για την εταιρεία!

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: 

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Δεκεμβρίου τη διακοπή της διανομής των προϊόντων της ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε το Τελωνείο Ξάνθης.

Μια απόφαση η οποία έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του ομογενούς επιχειρηματία. Το εν λόγω πρόστιμο αφορά τελωνειακές παραβάσεις από το 2008, που χρονολογούνται δηλαδή πριν την εποχή Σαββίδη.

Η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει εγγύηση άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της. Το Τελωνείο ωστόσο, με δεδομένη τη επικύρωση του προστίμου, προχώρησε στην επιβολή μέτρων σε βάρος της καπνοβιομηχανίας.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις για την ΣΕΚΑΠ είναι δυσοίωνες. Η πλευρά Σαββίδη έχει διαρρεύσει ότι υπό το βάρος του προστίμου μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, αφήνοντας χωρίς εργασία περίπου 170 ανθρώπους.

 


σχετικα αρθρα