current views are: 11

28 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:20

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Αρνητικό να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση

Ο Γ. Καβαθάς τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μείωση στους άμεσους και έμμεσους φορολογικούς συντελεστές.

Δημοσίευση 08:20’
αρθρο-newpost

Ο Γ. Καβαθάς τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μείωση στους άμεσους και έμμεσους φορολογικούς συντελεστές.

Την άποψη ότι «είναι αρνητικό να διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από την κυβέρνηση» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καβαθάς, απαντώντας ουσιαστικά στη δήλωση της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο κ. Καβαθάς ζήτησε επίσης την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Τα αποτελέσματα από τη μέθοδο αυτής, της επέμβασης της κυβέρνησης στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, από το 2012 ήταν αρνητικά και στην ανεργία και στην ανταγωνιστικότητα ενώ υπάρχει πλέον και εργασιακή ζούγκλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μείωση στους άμεσους και έμμεσους φορολογικούς συντελεστές. «Τα 100 δισ. σε οφειλές δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία καταβολής των φόρων» σημείωσε ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει η λογική της αποφυγής αποδείξεων από τους εμπόρους προσθέτοντας ότι «οταν μπαίνει η λογική “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” μην ψάχνουμε για νομιμότητα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε λόγο για περιστατικά εργοδοτών που κατέβαλαν το δώρο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το πήραν πίσω από τους εργαζομένους. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα φαινόμενο που «δεν είναι σε μεγάλη έκταση» αν και «έχω ακούσει ότι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα».

 


σχετικα αρθρα