ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η μαρτυρία για τη νεαρή Βουλγάρα: Είχε πει «Σταματήστε να με αναζητείτε - Θα ζήσω μόνη»

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2018, 15:19 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2018, 15:19
Σοκάρει η μαρτυρία για τη νεαρή Βουλγάρα: Είχε πει «Σταματήστε να με αναζητείτε - Θα ζήσω μόνη»
Facebook Twitter Whatsapp

''Είχε πάρει την απόφαση να ζήσει μακριά από την οικογένειά της''.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός φίλου της 23χρονης Βουλγάρας που αυτοκτόνησε μαζί με τον φίλο της λίγο πριν την Πρωτοχρονιά στην Κεφαλονιά. 

Σύμφωνα με το ''Έθνος'', η κοπέλα είχε πάρει την απόφαση να ζήσει μακριά από την οικογένειά της και είχε ζητήσει να σταματήσουν την αναζήτηση. 

«Έχω λάβει την απόφαση να ζήσω μόνη και μακριά από την οικογένειά μου. Θέλω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου. Επιθυμία μου είναι να διατηρήσω κρυφή την τοποθεσία μου. Θέλω να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Είμαι καλά. Σταματήστε να με αναζητείτε», είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια η Λίλια στης γερμανικές αρχές που επικοινώνησαν μαζί της, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τον φάκελο της αναζήτησής της.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με την 23χρονη έγινε στις 8 Αυγούστου 2017 και σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ τα ανωτέρω περιέγραφε η αναφορά της γερμανικής Αστυνομίας προς την οικογένειά της, η οποία από τον περασμένο Ιούνιο είχε κινήσει τις διαδικασίες αναζήτησής της σε όλη την Ευρώπη.

Μιλώντας στο Εθνος, ο Ντάνιελ Ζέκοφ, Βούλγαρος φίλος της, δηλώνει ότι η Λίλια δεν είχε σχέση με το σατανισμό και ότι ίσως είχε κατάθλιψη.

«Οι αστυνομικοί δεν έπρεπε να κλείσουν την υπόθεση της αναζήτησής της. Το ήξερα ότι κάτι κακό θα της συνέβαινε, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι μόνο να βρήκε τη γαλήνη», λέει αρχικά και προσθέτει: «Φοβόμουν ότι την είχαν απαγάγει μέλη της μαφίας των οργάνων, δεν μπορώ να πιστέψω το πώς έφυγε. Η Λίλια δεν είχε καμία σχέση με τον σατανισμό. Ούτε ναρκωτικά έκανε, ούτε είχε περίεργες συμπεριφορές. Ήταν ένα εξαιρετικό άτομο που αγαπούσε τη μουσική, τη μέταλ κουλτούρα. Το γκόθικ στυλ και μερικές πεντάλφες δε σημαίνουν ότι κάποιος λατρεύει το σατανά. Δεν ήταν ούτε χαζή, ούτε ένα κοριτσάκι που δεν σκεφτόταν. Αντιθέτως, το μόνο που ξέρω ήταν ότι ήταν μάλλον άθεη και αντιμετώπιζε κριτικά τη ζωή. Είχε σίγουρα πολύ περισσότερο βάθος από πολλούς άλλους που μιλούν για εκείνη σαν να τη γνώριζαν. Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια ακόμα και τον πιο σοφό άνθρωπο. Τελευταία φορά την είδα λίγο καιρό προτού εξαφανιστεί. Δεν έδειχνε να την προβληματίζει κάτι, ούτε είχε άσχημες σχέσεις με την οικογένειά της».

Παράλληλα, ο ίδιος δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος, ούτε οι υπόλοιποι φίλοι της Λίλια γνώριζαν για τον 30χρονο Γερμανό φίλο της.

«Η αστυνομία πρέπει να ψάξει να βρει τι άνθρωπος ήταν αυτός. Εμείς δεν τον ξέραμε, ούτε είχαμε ακούσει γι’ αυτόν. Εύχομαι η Λίλια να μην πόνεσε, να έφυγε χωρίς φόβο και η ψυχή της να αναπαυθεί», τονίζει.