current views are: 9

5 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:29

Νέα ήθη: Εργοδότης απέλυσε εργαζόμενους γιατί δεν του… επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

Δημοσίευση 08:29’

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

Η κρίση έχει κάνει πολλούς εργοδότες και προβαίνουν σε πράξεις που άλλοτε δεν θα ήταν αποδεκτές, αλλά ο συγκεκριμένος στη Λάρισα το… τερμάτισε, καθώς προχώρησε σε απόλυση πέντε εργαζόμενων που δεν του… επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο άρθρο της Εφημερίδας ”Ελευθερία”, στην εν λόγω επιχείρηση, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση και μισθούς «πείνας», «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν, επωμιζόμενοι την ευθύνη της πράξης τους…

Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως, οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής. 

Πριν από την έλευση του νέου χρόνου απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους (σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση), χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. 

Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα συνιστούσε μόνο μη ανεκτή συμπεριφορά, αλλά θα ήταν παράνομη, καταχρηστική και ποινικά κολάσιμη.

Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους… 

Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση, τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός και υπό το βάρος των εξελίξεων γίνονται προσπάθειες συμμαζέματος. 

 


σχετικα αρθρα