current views are: 9

7 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:30

Δωδεκαμελές κύκλωμα και τέσσερις συμβολαιογράφοι είχαν στήσει οργάνωση με γάμους «μαϊμού»

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου στον Στ. Κοντονή

Δημοσίευση 11:30’

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου στον Στ. Κοντονή

«Φάμπρικα» νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους φαίνεται πως είχαν στήσει 12μελές κύκλωμα και τέσσερις συμβολαιογράφοι

Πρόκειται για μία υπόθεση με επιπλέον 76 κατηγορούμενους για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας, ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις.

Την υπόθεση φέρνει στη Βουλή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση του στον Σταύρο Κοντονή. 

Οι δικαστικοί φάκελοι περιέχουν και σειρά άλλων σημαντικών στοιχείων, πέρα από τους εικονικούς γάμους. Συγκεκριμένα, στην 44η σελίδα του 91 σελίδων διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για έκδοση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης με χρηματισμό υπαλλήλων του Αρείου Πάγου.

Δεν έχει μόνον διαπιστωθεί η «παραβίαση οικογενειακής τάξης», που υποτίθεται  ότι είναι η βασική κατηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, αλλά προ παντός και κυρίως υποκρύπτει εκτός των άλλων και την εμπλοκή υπαλλήλων των Εφοριών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», «δωροδοκία», «πλαστογραφία», «ψευδείς βεβαιώσεις», «νοθεύσεις» κ.λπ.

Εφοριακός έβαζε πλάτη με το αζημίωτο 

Η δικογραφία έχει και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία για για τις υψηλές επαφές του κυκλώματος με τους εικονικούς γάμους και την εκτεταμένη διαφθορά.

Σε συζήτηση, μέλη του κυκλώματος μιλούν για την αποχώρηση από την Α’ ΔΟΥ Αθηνών ενός σημαντικού γι’ αυτούς εφοριακού (μνημονεύοντας το μικρό όνομά του) που τους βοήθησε στις παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με λιγότερα από 700 ευρώ.

Είχαν απλώσει δίχτυα παντού

Ακόμα, στις συνομιλίες τους μιλούν για ύποπτες συναλλαγές τους, με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, τους οποίους είχαν συναντήσει σε εστιατόριο στο Γκάζι. Ακόμη μιλούν για επαφές με υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον κομπορρημονούν ότι «έχουν γνωστούς σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που συνδράμουν στις παράνομες ενέργειές τους». 

Επίσης, στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν στιχομυθίες για παράνομη δραστηριότητα που αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το οποίο «αναμένεται να τους επιφέρει, όπως αναφέρουν, μεγάλο κέρδος». 

«Σε ποιες ενέργειες, ποιες πρωτοβουλίες και ποιες εντολές θα δοθούν από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη Υπουργούς ώστε να γίνει ενδελεχής πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος για το σύνολο των προσώπων και των παραβατικών συμπεριφορών που αναφέρονται στην συγκεκριμένη δικογραφία και εάν πάραυτα θα τεθούν σε προσωρινή απομάκρυνση από τα πόστα τους ή ακόμη σε προσωρινή αργία όλοι όσοι συνήργησαν στις παράνομες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης που πωλούσε νομιμοποιήσεις αλλοδαπών μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων; », ρωτά ο κ. Νικολόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου


σχετικα αρθρα