current views are: 12

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση21:31

Χαμός με τον άνεργο πατέρα που έκλεψε γάλα, αλλά… δεν είναι ο μόνος

Οι «Αγιάννηδες» της ελληνικής κρίσης που διχάζουν.

Δημοσίευση 21:31’

Οι «Αγιάννηδες» της ελληνικής κρίσης που διχάζουν.

«Συνελήφθη, χθες (31-12-2016) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ μικροποσότητα ειδών τροφίμων».

Τα «στεγνά» αστυνομικά δελτία κάπως έτσι ενημερώνουν για την «επιτυχία» της σύλληψης του κακοποιού. Ο 24χρονος άνεργος πατέρας από τον Βόλο που συνελήφθη, επειδή έκλεψε δυο γάλατα από μεγάλο σούπερ μάρκετ, έχει διχάσει το διαδίκτυο (οι χρήστες ερίζουν για το ποια θα έπρεπε να είναι η συμπεριφορά απέναντί του), αλλά, δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος.

«Τα χρόνια της κρίσης, τέτοιου είδους υποθέσεις, αν και δεν είναι καθημερινές, είναι πάντως πολύ συχνές στα δικαστήρια. Ακόμη και η έδρα έρχεται συχνά σε δύσκολη θέση», λέει στο Newpost ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης

«Συνήθως οι συνάδελφοι που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύσεις προσπαθούν, όσο τους επιτρέπει ο ρόλος τους, να είναι διαλλακτικοί και να αναζητούν μια χρυσή τομή. Το χειρότερο είναι ότι συναντάμε στα δικαστηρια άνθρωπους που για λόγους ανέχειας εχουν βρεθεί κατηγορούμενοι, και δεν εχουν την δυνατότητα καν βάλουν δικηγορο για να τους εκπροσωπήσει».

Οι πιο κραυγαλέες υποθέσεις ανθρώπων που αναγκάστηκαν να κλέψουν κυριολεκτικά ένα κομμάτι ψωμί έκαναν αίσθηση για λίγες ημέρες και μετά ξεχάστηκαν.

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, Παραμονή Χριστουγέννων του 2015, μια άνεργη μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών από την Πάτρα, την οποία μάλιστα ο σύζυγός της είχε εγκαταλείψει, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση γιατί έκλεψε από σούπερ μάρκετ τρόφιμα αξίας 30 ευρώ!

Την πείνα του επικαλέστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ένας Σύρος πρόσφυγας όταν έγινε αντιληπτός να κλέβει είδη διατροφής από σούπερ μάρκετ έξω από την Κοζάνη. Οι υπάλληλοι κάλεσαν την Αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη και κατέσχεσε τα κλοπιμαία. Σε βάρος του Σύρου πρόσφυγα κατατέθηκε μήνυση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Φυλάκιση 20 ημερών με τριετή αναστολή-την πιο επιεική απόφαση που μπορούσε να ορίσει-αποφάσισε το δικαστήριο που αντιμετώπισε, το 2013, έναν άνεργο πατέρα από το Βόλο, ο οποίος έκλεψε φθηνούς μαρκαδόρους γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στα σχολικά είδη που χρειαζόταν το παιδί του. Πριν του κάνουν μήνυση οι υπάλληλοι του καταστήματος, του πήραν τα 20 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του-όλα όσα είχε εκείνη τη στιγμή. Αλλά οι μαρκαδόροι δεν κάνουν 20 ευρώ….

Η πιο τραγική, όμως, επίδειξη αναλγησίας, ήταν ο τραγικός θάνατος του 19χρονου που μπήκε στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο. Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2013, πιάστηκε στο «δόκανο» των ελεγκτών, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν μαζί του και ο νεαρός βρέθηκε ξαφνικά στην άσφαλτο, χτυπημένος θανάσιμα στο κεφάλι, κι ενώ το όχημα δεν είχε σταματήσει την πορεία του.

«Λίγα μέτρα ακόμα και το παιδί θα έφτανε στο σπίτι του, δεν τους κόστιζε να το αφήσουν να φτάσει», δήλωνε τότε συντετριμένος στο Νewpost ο πατέρας του.


σχετικα αρθρα