current views are: 18

11 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση08:58

Απίστευτη ιστορία: Χιλιάδες φιάλες αίμα στον Ευαγγελισμό λόγω… αγγελίας-απάτης στο Facebook

Fake news αλλά για… καλό σκοπό τελικά!

Δημοσίευση 08:58’
αρθρο-newpost

Fake news αλλά για… καλό σκοπό τελικά!

Είναι χρόνια που κάνει το γύρο των Social Media μια αγγελία για ένα ”28χρονο παλικάρι” στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται επειγόντως αίμα, ωστόσο κανείς από αυτούς που το ποστάρει φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απάτη, στο όνομα μάλιστα ενός… ανυποψίαστου άνδρα από την Ηλεία. 

Πρόκειται για τον Διονύση Σταθόπουλο, γεωπόνος από τον Πύργο, ο οποίος είχε υποβάλει το 2009 μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας ότι άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για έναν δήθεν τραυματία.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας αλλά και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα, ωστόσο δεν έγινε γνωστό πού κατέληξαν. Τότε, οι εκδοχές ήταν δύο: είτε να πρόκειται για μια καλοστημένη μακάβρια φάρσα είτε για εμπόριο αίματος.

«Από τις αρχές του έτους κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του Διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δίχως να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση… Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν…», είχε δηλώσει το 2009 στην «Ελευθεροτυπία» ο Διονύσης Σταθόπουλος.

Ωστόσο, εννέα χρόνια μετά, η αγγελία συνεχίζει να ”κυκλοφορεί” στο Facebook, προκαλώντας βέβαια και ένα καλό: Το ό,τι από καιρού εις καιρόν συγκεντρώνονται εκατοντάδες φιάλες αίμα στο νοσοκομείο. 

Το παράδοξο είναι ότι, σύμφωνα με υπάλληλο του Ευαγγελισμού, υπήρχε κάποιος με αυτό το όνομα που νοσηλεύονταν στην Εντατική, όμως δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανακοίνωση στα Social media για την συγκέντρωση αίματος, καθιστώντας την όλη υπόθεση… ξεκάθαρη απάτη. 
«Πράγματι, πριν από αρκετά χρόνια νοσηλευόταν ένας τέτοιος ασθενής στη ΜΕΘ, όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανακοίνωση. Αυτή η ανακοίνωση, που αναπαράγεται συχνά στο Facebook είναι ξεκάθαρη απάτη» αναφέρει εργαζόμενος του Ευαγγελισμού.

 


σχετικα αρθρα