ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένει το πλοίο με τα εκρηκτικά - Απολογείται το πλήρωμα

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018, 10:42 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2018, 10:51
Στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένει το πλοίο με τα εκρηκτικά - Απολογείται το πλήρωμα
Facebook Twitter Whatsapp

Το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, ελλοχεύοντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιώς αναμένεται να περάσουν σήμερα οι οκτώ ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ανδρομέδα», που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών τα οποία και παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι οκτώ ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, την περασμένη βδομάδα μεταφέρθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά όπου και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Σήμερα οι οκτώ ναυτικοί αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το cretapost.gr, το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, ελλοχεύοντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη.

Ωστόσο, μετά από παρεμβάσεις τοπικών αρχών και φορέων, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε πως το επικίνδυνο αυτό φορτίο αναμένεται να φύγει άμεσα από το λιμάνι του Ηρακλείου και θα μεταφερθεί σε στρατόπεδα για προσωρινή φύλαξη.