ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λιμεναρχείο Πειραιά ο διαχειριστής του πλοίου με τους 410 τόνους εκρηκτικά

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2018, 21:26 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 21:39
Στο Λιμεναρχείο Πειραιά ο διαχειριστής του πλοίου με τους 410 τόνους εκρηκτικά
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η επιχείρηση μεταφόρτωσης των 410 τόνων εκρηκτικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Λιμεναρχείο Πειραιά μετέβη το απόγευμα της Τρίτης ο διαχειριστής του πλοίου «Ανδρομέδα», Θεόδωρος Ρέλλος το οποίο εντοπίστηκε να μεταφέρει 410 τόνους εκρηκτικά.

Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στο ανακριτή και τον εισαγγελέα. Ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε "ομηρεία" λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η επιχείρηση μεταφόρτωσης των 410 τόνων εκρηκτικών που μετέφερε το πλοίο Aνδρομέδα, με σημαία Τανζανίας, στο φορτηγό πλοίο «Καπετάν Xρήστος» το οποίο θα αποπλεύσει τα μεσάνυχτα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί τα κοντέινερ θα μεταφερθούν σε στρατιωτικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Το 8μελές πλήρωμα του πλοίου έχει κριθεί προφυλακιστέο ενώ ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, παρουσιάστηκε στα κεντρικά της Ασφάλειας όπου κρατείται.

Αύριο το πρωί αναμένεται να παρουσιασθεί ενώπιων του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.