ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - σοκ: Οι τελευταίες στιγμές του γιατρού Δ. Κωνσταντίνου με την ορειβατική ομάδα στις Άνδεις

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 13:26
Εικόνες - σοκ: Οι τελευταίες στιγμές του γιατρού Δ. Κωνσταντίνου με την ορειβατική ομάδα στις Άνδεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ποια ήταν η πορεία της ορειβατικής ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκλονισμένη είναι η Πάτρα, αλλά και η ελληνική γνώμη από τον θάνατο του νευροχειρούργου Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποιος ήθελε να κατακτήσει το ψηλότερο βουνό της Αμερικής, αλλά αντ΄αυτού ''έσβησε'' λίγο πριν το καταφέρει.

Οι εικόνες από την πορεία της ορειβατικής ομάδας και τις τελευταίες στιγμές του γιατρού, με επικεφαλής τον έμπειρο Ορειβάτη Π. Κοτρωνάρο σοκάρουν, αφού τα μέλη της, ανάμεσα στα οποία και ο εκλιπών, φαίνεται να ήταν λίγο πριν την κατάκτηση της κορυφής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Π. Κοτρωνάρος, η αποστολή αποτελούμενη από πέντε ορειβάτες, έφθασε στις 8 Ιανουαρίου στη βάση του βουνού. Ο καιρός ήταν τότε καλό ωστόσο στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. 

Επρόκειτο να φθάσουν στην κορυφή, στα 6.962 μέτρα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο, την Κυριακή στην τοποθεσία που ονομάζεται "Φιλό ντε Γκουανάκο", όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια.

Στο σημείο έφθασε ελικόπτερο το οποίο τον παρέλαβε όμως δεν πρόλαβε να τον μεταφέρει εγκαίρως σε νοσοκομείο της Αργεντινής. Ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.

Πηγή: thebest.gr, tempo24