current views are: 6

18 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση17:08

«Τσάκωσαν» 65χρονη στο Χαλάνδρι για υπεξαίρεση έργων Ρώσων καλλιτεχνών

Σε βάρος της οποία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένου 

Δημοσίευση 17:08’

Σε βάρος της οποία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένου 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια 65χρονη γυναίκα που συνελήφθη στο Χαλάνδρι, σε βάρος της οποία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που της το είχαν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητας της ως διαχειρίστριας ξένης περιουσίας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ιστορικού τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, σε δύο οικίες της 65χρονης, στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Στην πρώτη οικία: Δεκαοκτώ πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών, τέσσερα σχέδια και πέντε σκίτσα ζωγραφικής, καθώς και 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης.

Στην δεύτερη οικία: Δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη Ανατόλι Ζβέρεφ, κύριου εκφραστή του ρώσικου εξπρεσιονισμού.

Η αστυνομία έρευνα το νόμιμο της κατοχής των κατασχεθέντων έργων τέχνης, τα οποία θα αποσταλούν προς εκτίμηση σε αρμόδιους ιστορικούς τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ φωτογραφικό υλικό αυτών θα αποσταλεί στην INTERPOL για περαιτέρω διερεύνηση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.


σχετικα αρθρα