ΕΛΛΑΔΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο λέει «όχι» στην εγκατάσταση POS στα κυλικεία των σχολείων

Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου 2018, 19:08 / Ανανεώθηκε 31 Ιανουαρίου 2018, 19:23
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο λέει «όχι» στην εγκατάσταση POS στα κυλικεία των σχολείων
Facebook Twitter Whatsapp

 «Η απόφαση αυτή φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες» αναφέρει το ΕΕΑ

Αντίθετο με την τοποθέτηση POS στα κυλικεία εμφανίζεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τονίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης προσκρούει σε ορισμένες εγγενείς αδυναμίες  που σχετίζονται με τη φύση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και με το προφίλ των καταναλωτών που είναι μαθητές.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωσή του αναφέρει ότι  «η απόφαση αυτή φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία και σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Οι μαθητές και τα κυλικεία δεν είναι δυνατόν για την αγορά ενός σάντουιτς ή αναψυκτικού να επιβαρύνονται με διαδικασίες πληρωμής με κάρτες, δεδομένου τόσο της αδυναμίας να φέρουν κάρτες οι μαθητές όσο και άλλων εγγενών προβλημάτων λειτουργίας POS από τα κυλικεία. Είναι μια εντελώς αχρείαστη και υπερβολική απόφαση η οποία πρέπει να αποσυρθεί και το ΕΕΑ θα επιδιώξει συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου για να αναπτύξει τις θέσεις του για το θέμα».

Σημειώνεται ότι για το θέμα έχει κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση ανάκλησης της υποχρεωτικής εγκατάστασης τερματικών αποδοχής καρτών (POS) από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr