current views are: 9

1 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση06:38

Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη σε κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι

Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες

Δημοσίευση 06:38’

Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τεζάρης, Ντίνα Καραμάνου

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι, που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται να περνά έξω από το κατάστημα μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες, λίγα δευτερόλεπτα πριν εκραγεί ο μηχανισμός.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος και σε αυτό καταγράφεται η ισχύς της έκρηξης και οι ζημιές που προκάλεσε, καθώς και οι δύο δράστες να αφήνουν το «πακέτο» με τη βόμβα.

Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή και προκάλεσε ευτυχώς μόνο σοβαρές υλικές ζημιές, σε όλο το κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ζημιές έχουν προκληθεί από το ισόγειο έως και τον τρίτο όροφο.

Στο σημείο βρίσκονται έως αυτή την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι κάνουν έρευνα, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Συγκλονισμένοι από την επίθεση οι ιδιοκτήτες του επιπλάδικου

Από την τηλεόραση έμαθε η οικογένεια Διαμαντίδη για τη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημά της στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, η σύζυγος και η  κόρη του ιδρυτή Σωκράτη Διαμαντίδη έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι προς την Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα έχουν συμβεί στο υποκατάστημα της εταιρείας στο Μαρούσι.

Η οικογένεια δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας επίπλων βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο, ενώ -εκτός από το υποκατάστημα του Αμαρουσίου που έγινε στόχος των βομβιστών- υπάρχει ένα ακόμη υποκαταστήματα στην Καλαμαριά.

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή: κεφαλή της ο Σωκράτης Διαμαντίδης ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1975. Τα τελευταία χρόνια το γενικό πρόσταγμα έχει η σύζυγός του Μαρία, η οποία μόλις έμαθε -από τα ΜΜΕ- για τη βομβιστική επίθεση ξεκίνησε για την Αθήνα με την κόρη της Βιβιάνα. 

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας, η οικογένεια είναι συγκλονισμένη αλλά και ξαφνιασμένη από το περιστατικό, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν είχε δεχτεί απειλές ούτε είχαν επικίνδυνους «ανοιχτούς» λογαριασμούς.

 

 


σχετικα αρθρα