current views are: 2

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:03

«Μπλόκο» από τους Χιώτες για επέκταση της ΒΙΑΛ: «Πάνω από τα πτώματά μας»

Πρόκειται για υπόθεση που απασχολεί το νησί εδώ και μερικούς μήνες.

Δημοσίευση 08:03’

Πρόκειται για υπόθεση που απασχολεί το νησί εδώ και μερικούς μήνες.

Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον Χαλκειό της Χίου, μετά την απόφαση για μεταφορά οικίσκων στη ΒΙΑΛ, με τους πολίτες να βάζουν εμπόδια ακόμα και με το σώμα τους για να μην περάσουν τα οχήματα. 

Σύμφωνα με το politischios.gr, το γερανοφόρο της Αστυνομίας αποβιβάστηκε το πρωί από το πλοίο με κατεύθυνση προς τη ΒΙΑΛ και σκοπό να απομακρύνει τα οχήματα των Χαλκούσων που είχαν τοποθετηθεί από αργά χθες το βράδυ στους δρόμους που οδηγούσαν προς τη δομή για να αποτραπεί η επέκταση της.

Ωστόσο, από τα ξημερώματα πάνω από 100 κάτοικοι του χωριού βρίσκονται παρατεταγμένοι στο δρόμο, σχηματίζουν ανθρώπινο τείχος και δεν εκτελούν τις αστυνομικές εντολές απομάκρυνσης τους.

Δεν διστάζουν μάλιστα να… ξαπλώνουν στους δρόμους και αποτρέπουν με τη σειρά τους κυβέρνηση και Αστυνομία να προχωρήσουν τις εργασίες.

«Θα περάσατε πάνω από τα πτώματα μας», φωνάζουν οι κάτοικοι, παρουσία της Εισαγγελέως και του Αστυνομικού Διευθυντή που βρίσκονται από το πρωί στο χώρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ν. Μηταράκη κι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης. 

 


σχετικα αρθρα