ΕΛΛΑΔΑ

Νέα έκκληση συμβολαιογράφων για προστασία από τους πλειστηριασμούς

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:09 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:09
Νέα έκκληση συμβολαιογράφων για προστασία από τους πλειστηριασμούς
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή τη χθεσινή εισβολή μελών συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκκληση προς την Πολιτεία να προστατεύσει τους πραγματικά αδύναμους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, αλλά και τους ίδιους τους συμβολαιογράφους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, απευθύνει, σε ανακοίνωσή του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή και τη χθεσινή εισβολή μελών συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου, στη πλατεία Αριστοτέλους, οι συμβολαιογράφοι του Εφετείου Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για «βιαιότητες» και «τραμπουκισμούς», ενώ εκφράζουν την έκπληξή τους γι΄ αυτού του είδους την έκφραση δυσαρέσκειας ομάδας πολιτών.

«Η έκπληξη μας συνδέεται με δύο απόλυτα τεκμηριωμένες εκ της κοινής λογικής, αλλά και εκ του Συντάγματος σκέψεις: πρώτον, η τέλεση της απολύτου νόμιμης διαδικασίας διενέργειας ενός πλειστηριασμού πηγάζει από δικαστικές αποφάσεις (…) και δεύτερον διότι ότι είναι κοινά αποδεκτή συνισταμένη ότι η χώρα πασχίζει να εξέλθει από μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα και η συνέχιση της κάλυψης στρατηγικών κακοπληρωτών είναι βέβαιο και οικονομικοτεχνικά τεκμηριωμένο ότι θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα αυτό το τίμημα».

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι θα εξακολουθούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, όπως είναι «εκ του νόμου υποχρεωμένοι, προς όφελος των συμπολιτών τους» και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν «εγγύηση στη διαδικασία των πλειστηριασμών». Επισημαίνουν δε, ότι «η προστασία των αδυνάμων προκύπτει από τους νόμους σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την αποχή από τους πλειστηριασμούς, έως την επόμενη συνέλευση που είναι προγραμματισμένη στις 4 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr