ΕΛΛΑΔΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για την πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Καλλιθέα με δύο νεκρούς

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2018, 09:49 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2018, 09:13
Αναπάντητα ερωτήματα για την πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Καλλιθέα με δύο νεκρούς
Facebook Twitter Whatsapp

Το ανακριτικό έργο της πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο γυναίκες συνεχίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, με σοβαρά, μάλιστα, προβλήματα υγείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων της ενορίας των Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία έπασχε από σύνδρομο Down.

Το ανακριτικό έργο της πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο γυναίκες συνεχίζεται, όμως ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, έχει γνώση των συνθηκών της τραγωδίας.

«Ήταν μια νύχτα με πολύ κρύο και σφοδρή κακοκαιρία. Ένας κεραυνός έριξε τις ασφάλειες γύρω στις 5 και μισή τα ξημερώματα. Οι δύο γυναίκες άναψαν κεριά για να βλέπουν. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά στα δωμάτιά τους», λέει στο newpost.

«Ήταν ένα δύσκολο βράδυ», λέει στο newpost η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλλιθέας Άννα Γιαννάκου Πάσχου. «Εμείς σπεύσαμε αμέσως, να βοηθήσουμε στη διάσωση των ηλικιωμένων που έμεναν εκεί. Τους προσφέραμε κουβέρτες, γιατί ήταν όλοι βρεγμένοι και τους περιθάλψαμε μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν.

Αυτό,βέβαια, που είναι απορίας άξιο, είναι πώς οι δύο γυναίκες -οι οποίες, επαναλαμβάνουμε, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας-διέμεναν σε υπόγεια δωμάτια.

'Ενα ακόμη ερώτημα είναι, αν υπήρχε προσωπικό νυχτερινής βάρδιας στη στέγη εκείνη την ημέρα.

«Ο ιερέας του Ναού των Αγίων Αποστόλων είναι ένας άνθρωπος που μόνος του παλεύει με τη δύναμη της ψυχής του να βοηθήσει τους γέροντες», λέει στο newpost ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

«Ξέρουμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που βοηθούσαν, άλλωστε όσες φορές είχαμε επισκεφτεί τη Στέγη το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό», λέει ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν εκείνο το βράδυ, μαζί με τους γέροντες, έμεινε κάποιος από το προσωπικό στο κτίριο.

Στην επικοινωνία του newpost με τον ιερέα του Ναού των Αγίων Αποστόλων, δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα: «Ο γιατρός μου μου απαγορεύει να συζητώ το θέμα, αρμόδια είναι η Αρχιεπισκοπή να σας απαντήσει», μας είπε ο πατέρας Δημήτριος.

«Κακώς σας παρέπεμψε σε εμάς, αρμόδιο είναι μόνο το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο των Αγίων Αποστόλων του οποίου ηγείται ο ιερέας», απαντά ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις