ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία της ΕΣΠΗΤ για την καθυστέρηση ένταξης ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 13:14 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 13:14
Διαμαρτυρία της ΕΣΠΗΤ για την καθυστέρηση ένταξης ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Η μη έγκαιρη και καθολική εφαρμογή του νόμου 4498/2017 είναι σαφές πως δημιουργεί δικαιολογημένα σύγχυση και ανασφάλεια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως ζήτημα μείζονος σημασίας χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) την ομαλή πορεία και νέα λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, διότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων συνεχίζει να ασφαλίζεται στον ΕΟΠΥΥ και όχι στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, με δεδομένο ότι η σχετική διάταξη για τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ ψηφίσθηκε και δημοσιεύθηκε την 16/11/2017, (ν. 4498/2017 - ΦΕΚ 172Α/16-11-2017).

Επιπρόσθετα, η ΕΣΠΗΤ σημειώνει ότι προκαλεί αρνητική εντύπωση η πρόσφατη έκδοση αλληλοσυγκρουόμενων εγκυκλίων για το θέμα τόσο από τον ΕΦΚΑ (26/1/2018) όσο και από τον ΕΔΟΕΑΠ (30/1/2018). Η μη έγκαιρη και καθολική εφαρμογή του νόμου 4498/2017 είναι σαφές πως δημιουργεί δικαιολογημένα σύγχυση και ανασφάλεια στους συναδέλφους και λαβή σε τρίτους που δεν συμφωνούν και πολεμούν την κοινή προσπάθειά μας, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΠΗΤ.

Επίσης τονίζει πως παραμένει ανοιχτό για την ΕΣΠΗΤ το ζήτημα της άμεσης ένταξης και των συνταξιούχων μελών της.

Τέλος, η μη ανταπόκριση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ προκαλεί επιπλέον ερωτηματικά και προβληματισμό καθώς δεν συμβάλλει στις καλές σχέσεις μεταξύ ΕΔΟΕΑΠ και συνδικαλιστικών Ενώσεων για την αναγκαία ενημέρωση για ένα θέμα τόσο ουσιαστικής σημασίας όπως η περίθαλψη και η επικούρηση, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr