ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία χτίζει παρατηρητήριο σε νησίδα απέναντι από τα Ίμια

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 20:03 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 21:35
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες λεπτομέρειες για τις ναυτικές υποδομές που χτίζουν απέναντι από τα Ίμια οι Τούρκοι δίνουν στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες λεπτομέρειες για τις ναυτικές υποδομές που χτίζουν απέναντι από τα Ίμια οι Τούρκοι δίνουν στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Ελάχιστα μέτρα από τις βραχονησίδες, υπάρχει ένα νησάκι, το οποίο ανήκει στην Τουρκία και ονομάζεται Çavuş Adası (Τσαβούς Αντασί που σημαίνει το νησί του λοχία). Εκεί στη μία πλευρά, υπάρχουν τα ερείπια ενός οθωμανικού πύργου ηλικίας 350 ετών. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Milliyet, οι Τούρκοι σκοπεύουν να χτίσουν παρατηρητήριο δίπλα στον πύργο.

Όπως διευκρινίζεται στο άρθρο, το παρατηρητήριο θα λειτουργεί για τον έλεγχο των ελληνικών κινήσεων, αλλά και των λαθρεμπόρων, που είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατωτικό φυλάκιο - παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες για να καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο. Ήδη έχουν μεταφερθεί στη νησίδα μια δεξαμενή νερού και μια γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του παρατηρητηρίου.

Πέραν αυτού, η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Cumhuriyet,  κατασκευάζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην παραλία Gumusluk του Bodrum απέναντι από τα Ίμια.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν εκσκαφείς που μεταφέρθηκαν ήδη στην παραλία Gumusluk για να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.  «Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία», επισημαίνει η Cumhuriyet ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr