ΕΛΛΑΔΑ

Στα λευκά οι περιοχές γύρω από τη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2018, 16:10 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2018, 16:10
Στα λευκά οι περιοχές γύρω από τη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο στις περιοχές που χιονίζει.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε σήμερα η Φθιώτιδα, με έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από νωρίς το μεσημέρι χιονίζει στο ρεύμα προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία, αφού ενεργούν μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς ή του Δήμου Λαμιέων.

Αλυσίδες χρειάζονται μόνο οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα "Π. Μπακογιάννης".

Την ίδια στιγμή, οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο στις περιοχές που χιονίζει.

Χιόνι έχει πέσει και γύρω από τη Λαμία, από τα 400-500 μέτρα και πάνω, ενώ στη βόρεια πλευρά της πόλης ρίχνει χιονόνερο.

Αρκετά χωριά του Δήμου Λαμιέων έχουν ντυθεί στα λευκά, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Οίτη, η Παύλιανη, καθώς και η Καστανιά, το Περιστέρι και ο Πύργος και άλλα στην περιοχή της Υπάτης.

Ο Δήμος Λαμιέων έχει στείλει μηχάνημα από το πρωί προς τον Πύργο της Υπάτης και είναι σε ετοιμότητα να παρέμβει όπου αλλού του ζητηθεί.

Οι οδηγοί που θα κινηθουν σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Στο πόδι είναι η Πολιτική Προστασία και η Τροχαία, που παρακολουθούν τη στάθμη του Σπερχειού στα επίμαχα σημεία στον κάμπο της Λαμίας.
Κανένα πρόβλημα μεχρι στιγμής στο εθνικό δίκτυο, παρά την έντονη βροχόπτωση από τα ξημερώματα μέχρι και αυτή την ώρα.