ΕΛΛΑΔΑ

Πλειστηριασμοί και αντιδράσεις θέτουν σε «συναγερμό» την ΕΛ.ΑΣ

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2018, 08:10 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2018, 12:35
Πλειστηριασμοί και αντιδράσεις θέτουν σε «συναγερμό» την ΕΛ.ΑΣ
Facebook Twitter Whatsapp

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, επ' αφορμή των πλειστηριασμών, «θα χρειαστεί να επιμεριστούν πολλές δυνάμεις στα περίπου 30 συμβολαιογραφεία που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε «συναγερμό» υπό των φόβο αντιδράσεων και επεισοδίων έχουν τεθεί στην αστυνομία με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εμφανίζονται προβληματισμένοι τόσο για την σημερινή ημέρα όπου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί , όσο και για το προσεχές μέλλον οπότε και αναμένεται η αυξηθούν, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, προαπαιτούμενο που έθεσε το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης της τρίτης αξιολόγησης.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, επ' αφορμή των πλειστηριασμών, «θα χρειαστεί να επιμεριστούν πολλές δυνάμεις στα περίπου 30 συμβολαιογραφεία που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς».  Ο προβληματισμός των αξιωματικών σχετίζεται με τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν μέλη κινημάτων και πολιτικών φορέων στις εισόδους των συμβολαιογραφείων που γίνονται οι πλειστηριασμοί.

Με δεδομένο δε ότι σε κάθε συμβολαιογραφείο συγκεντρώνονται δεκάδες άτομα, απαιτείται «αυξημένη επιφυλακή αλλά και ψύχραιμη αντιμετώπιση». Όπως έδειξε πρόσφατη περίπτωση με συγκέντρωση και ένταση σε είσοδο συμβολαιογραφείου, μεταξύ αστυνομικών και μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» οι αστυνομικοί το μόνο που μπορούν  να κάνουν είναι να προσαγάγουν τους ταραξίες στη ΓΑΔΑ και στην συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι, καθώς η μόνη κατηγορία που μπορεί να τους ασκηθεί, είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, κάτι που είναι πλημμέλημα.

Για να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει εισβολή στο χώρο του συμβολαιογραφείου  και κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του συμβολαιογράφου, κάτι που αποφεύγουν καθώς δεν επιθυμούν να στοχοποιηθούν από ομάδες και συλλογικότητες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr