current views are: 10

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:40

«Ντου» μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην ΤτΕ

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Δημοσίευση 10:40’

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος εισέβαλαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Στη συνέχεια, οι σεκιούριτι κατέβασαν τα ρολά και εγκλώβισαν περίπου 20 άτομα μέσα στο κτίριο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, ωστόσο δεν προχώρησαν σε προσαγωγές και οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Σε «συναγερμό» η ΕΛ.ΑΣ

Σε «συναγερμό» υπό των φόβο αντιδράσεων και επεισοδίων έχουν τεθεί στην αστυνομία με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εμφανίζονται προβληματισμένοι, σχετικά με τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, επ’ αφορμή των πλειστηριασμών, «θα χρειαστεί να επιμεριστούν πολλές δυνάμεις στα περίπου 30 συμβολαιογραφεία που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς».  Ο προβληματισμός των αξιωματικών σχετίζεται με τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν μέλη κινημάτων και πολιτικών φορέων στις εισόδους των συμβολαιογραφείων που γίνονται οι πλειστηριασμοί.

Με δεδομένο δε ότι σε κάθε συμβολαιογραφείο συγκεντρώνονται δεκάδες άτομα, απαιτείται «αυξημένη επιφυλακή αλλά και ψύχραιμη αντιμετώπιση». Όπως έδειξε πρόσφατη περίπτωση με συγκέντρωση και ένταση σε είσοδο συμβολαιογραφείου, μεταξύ αστυνομικών και μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» οι αστυνομικοί το μόνο που μπορούν  να κάνουν είναι να προσαγάγουν τους ταραξίες στη ΓΑΔΑ και στην συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι, καθώς η μόνη κατηγορία που μπορεί να τους ασκηθεί, είναι η διατάραξη κοινής ειρήνης, κάτι που είναι πλημμέλημα.

Για να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει εισβολή στο χώρο του συμβολαιογραφείου  και κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του συμβολαιογράφου, κάτι που αποφεύγουν καθώς δεν επιθυμούν να στοχοποιηθούν από ομάδες και συλλογικότητες.


σχετικα αρθρα