current views are: 10

23 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση10:09

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι εγκατέστησαν ραντάρ με κάμερα απέναντι από τα Ίμια!

Το εν λόγω ραντάρ είναι κινητό και εγκατεστημένο σε ειδικό όχημα, ενώ διαθέτει και θερμική κάμερα, η οποία ενεργοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσίευση 10:09’

Το εν λόγω ραντάρ είναι κινητό και εγκατεστημένο σε ειδικό όχημα, ενώ διαθέτει και θερμική κάμερα, η οποία ενεργοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Προκλητικότητας συνέχεια από τους γείτονες, καθώς, λίγα 24ωρα μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ, εγκατέστησαν κινητό ραντάρ απέναντι από τα Ίμια, σε μια προσπάθεια να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο το σημείο!

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Yeni Haber, αλλά και το CNN turk, η Τουρκική ακτοφυλακή εγκατέστησε το κινητό ραντάρ Morad 1, στην περιοχή ”Μούγλα” της Αλικαρνασσού 3,5 μίλια από τα Ίμια, προκειμένου να έχουν εποπτεία της περιοχής όλο το 24ωρο.

Το εν λόγω ραντάρ είναι κινητό και εγκατεστημένο σε ειδικό όχημα, ενώ διαθέτει και θερμική κάμερα, η οποία ενεργοποιήθηκε την ίδια στιγμή που έφτασε στο σημείο, δηλαδή το πρωί της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, το όχημα μαζί με το ραντάρ είναι εγκατεστημένο στο πιο ψηλό σημείο της περιοχής και μπορεί να ”πιάσει” ακόμα και σημεία που δεν μπορούν να δουν τα ειδικά πλοία, που ”χτενίζουν” έτσι και αλλιώς το νησί!

Είναι σε λειτουργία δε με υψηλή ευκρίνεια, ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αυτή η ενέργεια των Τούρκων έρχεται 10 ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια με τουρκική ακταιωρό, το οποίο κρίθηκε ιδιαίτερα μεγάλης πολιτικής σημασίας. 

Ειναι, δε, ενδεικτική της βαρύτητας που δίνουν οι γείτονες στο σημείο. 
 

 


σχετικα αρθρα