current views are: 10

23 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση20:27

Ελληνικό: Επιχείρηση «εκκένωση» – Χωρίς σχέδιο η μετεγκατάσταση ΟΣΥΠΑ, ΟΑΣΑ και δήμου

Συνολικά  700 εργαζόμενοι, πανάκριβα ραντάρ και μηχανήματα, θα μείνουν σε περίπου τρεις μήνες «άστεγοι».

Δημοσίευση 20:27’

Συνολικά  700 εργαζόμενοι, πανάκριβα ραντάρ και μηχανήματα, θα μείνουν σε περίπου τρεις μήνες «άστεγοι».

Το Προεδρικό Διάταγμα για την Επένδυση στο Ελληνικό εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα όλοι τρέχουν. Ή μήπως όχι;

Στον χώρο που αφορά την επένδυση βρίσκονται εργαζόμενοι, μηχανήματα και οχήματα που πρέπει μέχρι τα τέλη Μαΐου να μετεγκατασταθούν, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως πρόβλεψη για το πού θα πάνε.

ΟΣΥΠΑ: 700 εργαζόμενοι στο δρόμο

Στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και συγκεκριμένα στα 50 στρέμματα που χαρακτηρίστηκαν ως δάσος, βρίσκεται το κτίριο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με το κέντρο ελέγχου περιοχής, ενώ σε άλλους χώρους παραμένουν τα κεντρικά συνεργεία επισκευής πυροσβεστικών. Συνολικά  700 εργαζόμενοι, πανάκριβα ραντάρ και μηχανήματα, θα μείνουν σε περίπου τρεις μήνες «άστεγοι».

Όπως λέει στο Newpost ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος, παρά τις επί σειρά ετών πιέσεις του, δεν έχει βρεθεί λύση.

«Έχουμε προτείνει την μετεγκατάστασή μας σε ένα παλιό κτίριο της Ολυμπιακής που βρίσκεται εκτός επένδυσης στο ανατολικό αεροδρόμιο. Το υπουργείο δεν έχει δεχτεί αυτήν την πρόταση. Μας προτείνει ένα κτίριο στη Λούτσα. Μας πετάνε σαν πρόβατα δίπλα στα πρόβατα. Είναι μια περιοχή στην οποία οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση με κανένα μέσο. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε», ξεκαθαρίζει.

ΟΑΣΑ: «Κάτι θα βρεθεί»

Στο Ελληνικό βρίσκεται και ένα αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ που θα πρέπει να εκκενωθεί. Σύμφωνα με το υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Οργανισμού, Νίκο Περπερά, «είτε θα πάμε σε άλλο κτίριο, είτε θα μοιράσουμε οχήματα και κόσμο στα ήδη υπάρχοντα αμαξοστάσια προσωρινά, γιατί η αλήθεια είναι πως είναι μεγάλος ο όγκος και δεν θα χωρέσουν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις».

Όμως η έρευνα για το «άλλο κτίριο» δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Περιμένουμε απαντήσεις

«Όλοι έχουμε κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση γιατί πρέπει να βρεθούν χώροι για να μετακινηθούμε και περιμένουμε. Η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα», λέει στο Newpost ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στον χώρο της επένδυσης βρίσκονται αμαξοστάσια αλλά και υπηρεσίες του δήμου. 

 


σχετικα αρθρα