current views are: 11

1 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:19

Ακατάσχετες οι πληρωμές των προγραμμάτων voucher

Πλήθος σχετικών αιτημάτων είχε δεχθεί και η πλατφόρμα της Καθημερινότητας

Δημοσίευση 10:19’
Στεγαστικό επίδομα

Πλήθος σχετικών αιτημάτων είχε δεχθεί και η πλατφόρμα της Καθημερινότητας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πλατφόρμα της Καθημερινότητας (www.kathimerinotita.gov.gr) που αποτελεί τη σημαντικότερη γέφυρα επικοινωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες, είχε δεχθεί πλήθος αιτημάτων από πολίτες που ζητούσαν να χαρακτηριστεί «ακατάσχετο» το ποσό των πληρωμών που προέρχεται από πρακτική άσκηση στο πλαίσιο των προγραμμάτων τύπου voucher.

Με την ψήφιση από τη Βουλή σχετικής τροπολογίας (Φ.Ε.Κ. 22/2/2018, αρ. φύλλου 30, τεύχος Α’) οι συναρμόδιοι υπουργοί αναγνωρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα voucher είναι ούτως ή άλλως άνεργοι και κατά συνέπεια αντιμετωπίζουν εκ των πραγμάτων σοβαρές οικονομικές δυσκολίες έδωσαν τη σχετική λύση.

Σύμφωνα με την τροπολογία «το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα». Να σημειωθεί τέλος ότι η εν λόγω διάταξη ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. 


σχετικα αρθρα