current views are: 10

2 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:47

Δις ισόβια στον αστυνομικό που δολοφόνησε ταξιτζή στην Καστοριά

Ο αστυνομικός είχε παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Δημοσίευση 16:47’

Ο αστυνομικός είχε παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, καταδίκασε σε δις ισόβια τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον 52χρονο οδηγό ταξί σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς. Το δικαστήριο, έκρινε ένοχο τον αστυνομικό με ομοφωνία, ενώ δεν του καταλογίστηκαν ελαφρυντικά. Του επιβλήθηκε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών, για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές.

Ο αστυνομικός είχε παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Μέσω του συνηγόρου του, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του αποδοθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς και της διενέργειας νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματά του.

Το έγκλημα έγινε το Μάρτιο του 2017, όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο τον οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο.

Άτομα που παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία, με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου αποδοκίμασαν τον αστυνομικό και στη συνέχεια συνοδεύθηκε από πρώην συναδέλφους του στις φυλακές. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα