ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Πρώτα η ανακοίνωση θέσεων και μετά οι αιτήσεις από τους υποψηφίους

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2018, 09:47 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2018, 22:41
Πανελλαδικές: Πρώτα η ανακοίνωση θέσεων και μετά οι αιτήσεις από τους υποψηφίους
Facebook Twitter Whatsapp

Η υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά και προσδιορίζεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου

Δεν θα μειωθούν οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος, παρά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς –με συνολικά 40 τμήματα– στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – με 26 τμήματα. 

Μάλιστα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τον αριθμό των θέσεων στις σχολές που επιθυμούν πριν καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά και προσδιορίζεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. 

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όπου ήταν 70.726. Ωστόσο, θα υπάρξει μείωση των θέσεων των περιζήτητων ιατρικών σχολών, και άλλων δημοφιλών σχολών, ενώ θα πριμοδοτηθούν –έστω και λίγο– οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές σπουδές για να καλυφθεί η ζήτηση από τους υποψηφίους της ομάδας θεωρητικού προσανατολισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας, δεν θα υπάρξουν απολύσεις καθηγητών, λόγω της συγχώνευσης των ΤΕΙ.

Τέλος στις 50.000 ευρώ ορίσθηκε, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα που πρέπει να έχει μία τετραμελής οικογένεια, ώστε τα δύο παιδιά της που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις να πάρουν μετεγγραφή είτε. Η αίτηση των φοιτητών θα υποβληθεί ηλεκτρονικά και η προθεσμία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr