ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση των δυνάμεων εν όψει καλοκαιριού στο «Ελ. Βενιζέλος» ζητούν οι αστυνομικοί

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2018, 09:44 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2018, 16:11
Ενίσχυση των δυνάμεων εν όψει καλοκαιριού στο «Ελ. Βενιζέλος» ζητούν οι αστυνομικοί
Facebook Twitter Whatsapp

«Ένα δεύτερο αεροδρόμιο μέσα στο υπάρχον αεροδρόμιο».

Την άμεση ενίσχυση των δυνάμεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζητούν συνδικαλιστές αστυνομικοί λόγω της μεγάλης επιβατικής κίνησης που αναμένεται στη χώρα μας τους θερινούς μήνες, αλλά και της έναρξης λειτουργίας του εφεδρικού τερματικού σταθμού (satellite) όπου θα χρειαστούν επιπλέον αστυνομικοί για να τον στελεχώσουν . Καθώς θα είναι, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, «ένα δεύτερο αεροδρόμιο μέσα στο υπάρχον αεροδρόμιο».

Είναι ενδεικτικό πως τον Ιανουάριοτου 2018 ταξίδεψαν 1.300.000 επιβάτες προς τη χώρα μας. Όπως επισημαίνει η Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, «Για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της όπως αρμόζει ως Διεθνής Αερολιμένας αλλά και σε όλα όσα προκύψουν ενόψει της θερινής περιόδου τρεις λύσεις υπάρχουν: 

1.Σημαντική ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό όπως γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια της Χώρας (καθώς τα τελευταία χρόνια παραμένει η ίδια δύναμη ενώ οι απαιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί).

2. Αποδέσμευση από όλα τα μέτρα που αφορούν άλλες Διευθύνσεις (όπως ενίσχυση της Δι.Με.Δ.Α. στο Εφετείο και στην Ευελπίδων αλλά και τα μέτρα τάξης σε γήπεδα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής)

3. Αλλαγή του καινούργιου Π.Δ. που προβλέπει οι απόφοιτοι των Αστυνομικών Σχολών να υπηρετούν υποχρεωτικά για 2 χρόνια σε Τμήματα Αστυνόμευσης έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να τοποθετούνται και στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα που είναι η βιτρίνα της χώρας μας στ εξωτερικό.

Τα μέλη της Ένωσης  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, «προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα που θα εκθέσουν τη χώρα μας διεθνώς».
Για τα τρέχον τα ζητήματα ο πρόεδρος της Ένωσης, κύριος Γιώργος Καλλιακμάνης, ενημέρωσε τον Αστυνομικό διευθυντή της ΓΑΔΑ.