ΕΛΛΑΔΑ

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Φωτήλας από τη Συνομοσπονδία Αναπήρων

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2018, 16:13 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2018, 16:12
«Συγγνώμη» ζήτησε ο Φωτήλας από τη Συνομοσπονδία Αναπήρων
Facebook Twitter Whatsapp

"Ο κ. Φωτήλας έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του"

"Συγγνώμη" ζήτησε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του για το διορισμό ενός υποδιοικητή νοσοκομείου, πως "λόγω της αναπηρίας του δεν μπορεί να διοικήσει" .

«Έχω υπερασπιστεί, υπερασπίζομαι και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ΑμεΑ με σθένος αλλά και ευαισθησία τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εκτός του κοινοβουλίου» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Γι' αυτό, εάν άθελα μου έθιξα ή προσέβαλα οποιοδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες και ιδίως τον ίδιο τον φερόμενο ως υποδιοικητή, ζήτω συγγνώμη. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου ήταν να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για διαφάνεια και αξιοκρατία».

Επείγουσα επιστολή ΕΣΑμεΑ στον Κ. Μητσοτάκη

Προηγήθηκε επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη της ΕΣΑμεΑ, για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήριζε, δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Ιάσωνα Φωτήλα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο κ. Φωτήλας έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του. Με έντονο τρόπο επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι λόγω της αναπηρίας του δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει. Από τη μια πλευρά έδειξε καταπληκτική άγνοια αναφορικά με τα ποσοστά αναπηρίας, τι σημαίνουν κλπ.

Αναπαρήγαγε διαδεδομένες ανακρίβειες- καθώς η αναπηρία, η οποιαδήποτε νόσος, ψυχική διαταραχή κλπ. ΔΕΝ είναι λόγος αποκλεισμού από την εργασία. Το δυστυχέστερο, ουσιαστικότερο αλλά και πιο επικίνδυνο όμως ήταν οι δηλώσεις του περί «ικανότητας» ή «ανικανότητας» ενός ατόμου με αναπηρία. (…)

Παράλληλα, και εκτός από τις ρατσιστικές δηλώσεις, ο βουλευτής επιτέθηκε και στα «οφέλη» που έχουν τα άτομα με αναπηρία με σκωπτικό τρόπο. Τα ελάχιστα δηλαδή ευεργετήματα που δίνει η Πολιτεία, σε μια μικρή μερίδα ατόμων με αναπηρία, ως ελάχιστο και καθόλου αναλογικό μέσο για να καλυφθούν τα μεγάλα κόστη που επιφέρει η Αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητούσε από τον Κ. Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικά ώστε ο βουλευτής του κόμματός του να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια.