ΕΛΛΑΔΑ

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του 35χρονου που προφυλακίστηκε για την «Combat 18»

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2018, 18:18 / Ανανεώθηκε 11 Μαρτίου 2018, 18:18
Τι δηλώνει ο δικηγόρος του 35χρονου που προφυλακίστηκε για την «Combat 18»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο δικηγόρος, μιλάει επίσης για «διαδικασία έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες από όλους τους εμπλεκόμενους» και επιμένει ότι ο 35χρονος, παρότι συμμετείχε σε δύο επιθέσεις, δεν αποτελεί μέλος της.

Αρνείται κάθε εμπλοκή του με το ναζισμό ο 35χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του.

Ο δικηγόρος, μιλάει επίσης για «διαδικασία έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες από όλους τους εμπλεκόμενους» και επιμένει ότι ο 35χρονος, παρότι συμμετείχε σε δύο επιθέσεις, δεν αποτελεί μέλος της.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση της Combat 18 και δη του 35 χρόνου από το Χαϊδάρι, που εν τελει προφυλακίστηκε εχθές με διάταξη της αξιοτίμου κας Ανακριτού, δηλώνω τα κάτωθι για λογαριασμό του εντολέως μου, προς αποσαφήνιση ορισμένων κρίσιμων ζητημάτων:

Α. Η διαδικασία έλαβε χώρα υπό εξαιρετικές συνθήκες από όλους τους εμπλεκόμενους (κατηγορούμενους, Συνηγόρους υπεράσπισης, Αστυνομικούς, Εισαγγελέα και Ανακριτή), με προεξέχουσα την Κα Ανακρίτρια η οποία αποτελεί εξαίρετη δικαστική λειτουργό.

Β. Ο εντολέας μου συμμετείχε σε δυο ενέργειες (επιθέσεις με ΑΕΕΜ και συγκεκριμένα ανάφλεξη σε γκαζάκια,) από τις οποίες ουδέποτε προέκυψε κίνδυνος ζωής για άνθρωπο. Για αυτές τις δυο ενέργειες ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη.

Γ. Ο εντολέας μου αρνείται και θα συνεχίζει να αρνείται ότι υπήρξε μελος εγκληματικής οργάνωσης. Η αποδόμηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν το κύριο μέλημα της υπερασπιστικής γραμμής και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι, ώστε να πείσουμε τις αρμόδιες αρχές, όχι για την αθωότητα του, αλλά για την μείωση της ηθικής απαξίας της εν λόγω κατηγορίας (και αρα την προβλεπόμενη εκ του Νόμου ποινή) και της συμμετοχής του εντολεως μου στις έκνομες ενέργειες του.

Δ. Ο εντολέας μου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον ναζισμό. Καιτοι η ιδεολογία δεν πρέπει διώκεται, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ουδαμώς ένας άνθρωπος που αισθάνεται Έλλην πατριώτης, θα μπορούσε να έχει οιαδηποτε σχέση με ναζιστικές ιδεολογίες. Το αυγό του φιδιού, δεν αντιμετωπίζεται με «ποινικοποίηση» του, όπως αυτή επιδιώκεται από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά με παιδεία, μόρφωση, καλλιέργεια, ενημέρωση, επιμόρφωση και πίστη στις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ε. Ο εντολέας μου επιφυλάσσεται ρητως για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την δημοσίευση του ονόματος του από ορισμένα μέσα, τα οποία προέβησαν στην ενέργεια αυτή, χωρίς να έχει δοθεί εντολή άρσης του απορρήτου.

Στ. Θα ήθελα προσωπικά, ως συνήγορος υπεράσπισης, να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός με υψηλό συναίσθημα ευθύνης και με τους οποίους υπήρξε πραγματικά αγαστή και άριστη συνεργασία

Δημήτριος Π. Μάρκου

Δικηγορος Αθηνών».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr