current views are: 11

13 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:32

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την εισβολή Σαββίδη στην Τούμπα

Καλείται και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λ. Μίχελ

Δημοσίευση 13:32’

Καλείται και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λ. Μίχελ

Κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, μετά από εντολή της αθλητικής εισαγγελέως Ευαγγελίας Λιάτσου, για τα έκτροπα της Κυριακής στην Τούμπα και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του αυτόφωρου κατά του Ιβάν Σαββίδη και τριών ακόμη ατόμων, ο Εισαγγελέας ζητεί να κληθεί και ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ιβάν Σαββίδης, με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ζήτησε μεν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του το βράδυ της Κυριακής, επιχειρώντας ωστόσο να την δικαιολογήσει ως απόρροια αρνητικών συναισθημάτων που τον κυρίευσαν μετά την αρχική απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ των γηπεδούχων και όπως υποστηρίζει στόχος του ήταν να… προστατεύσει τους φιλάθλους! Αρνείται, μάλιστα, ότι εξαπέλυσε απειλές και δηλώνει «όμηρος» ενός «τελείως άρρωστου κατεστημένου». Διαβάστε όλη τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη

Ο Εισαγγελέας Τσόγκας ζητεί να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παραβάσεις του αθλητικού νόμου και του νόμου περί όπλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατείχε και έφερε νόμιμα το όπλο.

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν στην εισαγγελέα οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ θα διερευνηθεί ποια ήταν η επιρροή της οπλοφορίας στους παράγοντες της διαιτησίας, κατά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί γιατί δεν επενέβησαν οι παρόντες στο γήπεδο της Τούμπας αστυνομικοί και γιατί δεν υλοποίησαν την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται πως έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν παρενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί, με την ΠΟΑΣΥ να εκδίδει μια σκληρή ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα