current views are: 13

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:41

Η απάντηση του Σισμανόγλειου στην ΠΟΕΔΗΝ για τα ληγμένα φάρμακα

Δεν έχει γίνει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ για την πλήρη διαλεύκανση.

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

Δεν έχει γίνει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ για την πλήρη διαλεύκανση.

Για συκοφαντικά ψευδή κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την χρησιμοποίηση ληγμένου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού από εργαζομένους του Νοσοκομείου, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρεται «στο μεμονωμένο γεγονός σε τμήμα του Νοσοκομείου, που πράγματι υπήρξε καταγγελία εργαζομένου για ληγμένα υλικά και βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση». «Πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ η έκφραση οποιασδήποτε υποκειμενικής άποψης από θεσμικούς ή συνδικαλιστικούς φορείς οδηγεί μόνο σε εντυπώσεις, προκαλεί αυτοματισμό μεταξύ των εργαζομένων, ανησυχία, φόβο και ανασφάλεια στους ασθενείς και είναι «βούτυρο στο ψωμί» όλων αυτών που δίνουν τη Δημόσια Υγεία βορά στα συμφέροντα ιδιωτών μεγαλοκαρχαριών», επισημαίνει το σωματείο.

Την απόσυρση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης που βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ για την πλήρη διαλεύκανση χωρίς κανένα ίχνος συγκάλυψης από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.

Στο ίδιο μήκος και η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. «Με θλίψη και οργή διαβάσαμε το Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που προσβάλλει, συκοφαντεί και παραπληροφορεί τους πολίτες όσον αφορά το Δημόσιο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ και τους εργαζόμενους του και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών». Αναφέρεται στις ενέργειες που έγιναν από «το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, όπου ο Διοικητής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εργαζόμενο του Νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου ότι μια νοσηλεύτρια της βάρδιας βρήκε σε ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού για τα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης». Σημειώνεται ότι συγκροτήθηκε επιτροπή ελέγχου και απογραφής σε όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας εκτιμάται ότι θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα