ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τις 30 Μαρτίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας - Τι προβλέπει για επιδόματα και άδειες

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2018, 18:21 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2018, 18:08
Μέχρι τις 30 Μαρτίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας - Τι προβλέπει για επιδόματα και άδειες
Facebook Twitter Whatsapp

 Mέχρι τις 30 Μαρτίου αναμένεται να έχει υπογραφεί και το κείμενο της συμφωνίας

 Mέχρι τις 30 Μαρτίου αναμένεται να έχει υπογραφεί το κείμενο της συμφωνίας που αφορά τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτό προέκυψε από  τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ), ενώ πέρα τούτου αποφασίστηκε να συσταθούν ομάδες μελέτης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που να ασχοληθούν με θέματα βιωσιμότητας επιχειρήσεων και διάσωσης θέσεων εργασίας, με το μη μισθολογικό κόστος και με τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.

Πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν ότι διατυπώθηκε η βούληση όλων των εταίρων για την ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία, προκειμένου να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων, με δεδομένο ότι δεν έχουν πια το δικαίωμα να αποφασίζουν για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι: «Η διατήρηση της ΕΓΣΣΕ δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα. Σαφέστατα, μετά από τρία μνημόνια υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, μπορούν να ξεπεραστούν από εμάς τους ίδιους τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους. Η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ απαιτεί σύνεση και συναίνεση, ενώ αποτελεί μια ευθύνη, την οποία η ΕΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση και κοινωνικός εταίρος διαθέτει. Η θέση και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά με προσοχή, ώστε από την υπερβολή να μην φτάσουμε στην κατάργησή της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr