current views are: 9

18 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση06:21

Τραγωδία στο Αγαθονήσι: Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Ανατριχιαστική μαρτυρία γυναίκας που έχασε το μωράκι της

Ανάμεσα στα θύματα και επτά παιδιά

Δημοσίευση 06:21’

Ανάμεσα στα θύματα και επτά παιδιά

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όπου το πρωί του Σαββάτου βυθίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο τραγικός απολογισμός ειναι 16 νεκροί ανάμεσά τους 6 παιδιά και ένα βρέφος.

Σώοι κατάφεραν να βγουν στη στεριά τρεις άνθρωποι.

Τη βαθιά της θλίψη για την τραγωδία εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας δήλωσε: «Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων. Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».

«Είδα να επιπλέει νεκρή μία έγκυος γυναίκα»

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ψαρά για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, όπως την μεταφέρει ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης στο Facebook.

Ο ψαράς ανέφερε ότι: «Έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».

«Θήλαζα το μωρό μου όταν πέσαμε στη θάλασσα»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε, ενώ το βρέφος της χάθηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, συγκλονίζει: 

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή,  σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star. 


σχετικα αρθρα