current views are: 9

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:57

«Ξεκλειδώνει» με τροπολογία η κινητικότητα στο Δημόσιο

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δημοσίευση 19:57’

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Επισπεύδονται άμεσα ,με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, οι διαδικασίες για την επιτάχυνση και ενεργοποίηση της κινητικότητας στο Δημόσιο (μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων). Σημειώνεται πως για το ζήτημα είχαν εκφραστεί ενστάσεις από πλευράς δανειστών για σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της κινητικότητας.

Με την τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπονται τα εξής: 

  • Δεν απαιτείται στο εξής η ύπαρξη ψηφιακών Οργανισμών από φορείς του δημοσίου(π.χ ΟΤΑ)προκειμένου να δύνανται αυτοί να υποδέχονται μετατασσόμενους η αποσπούμενους υπαλλήλους από άλλους φορείς του δημοσίου σε κενές οργανικές θέσεις τους.
  • Ορίζεται ανώτατο όριο  φορέων  για κάλυψη θέσεων   που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις προτίμησης οι  υποψήφιοι για μετάταξη η απόσπαση.
  • Θα αντικαθίστανται άμεσα με επιλαχόντες οι υποψήφιοι που κατέλαβαν, μέσω της κινητικότητας, κενή θέση σε δημόσιο φορέα αλλά παραιτούνται η καθυστερούν να προσκομίσουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Παρατείνονται μέχρι τα τέλη του χρόνου  οι αποσπάσεις που έληγαν έως στις 15/4/2018
  • Όσοι κατέχουν θέση σε φορέα  του δημοσίου ως αποσπώμενοι η έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης μπορούν να αιτηθούν τη μετατροπή της σε μετάταξη χωρίς να απαιτείται  έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ)

σχετικα αρθρα