current views are: 13

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:31

Χαρακόπουλος: Παραδομένα σε μπαχαλάκηδες τα πανεπιστήμια

Με αφορμή την επιστολή 93 καθηγητών της Νομικής σχολής Αθηνών

Δημοσίευση 19:31’

Με αφορμή την επιστολή 93 καθηγητών της Νομικής σχολής Αθηνών

 Για παράδοση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων «σε κάθε είδους  παρανόμους και μπαχαλάκηδες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αφορμή στάθηκε η επιστολή 93 καθηγητών της Νομικής σχολής Αθηνών για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Χαρακόπουλος,  «Το πρόβλημα της ανομίας στη χώρα καθίσταται καθημερινά ολοένα και οξύτερο. Η κατάσταση, ιδιαιτέρως, στον χώρο των Πανεπιστημίων έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, λόγω του περιβόητου νόμου για το άσυλο της ασυδοσίας. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους παρανόμους και “μπαχαλάκηδες”, που σκορπούν τον φόβο σε διδάσκοντες και φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους απευθύνουν κραυγή απόγνωσης, χωρίς δυστυχώς, να βρίσκουν ουδεμία ανταπόκριση».

Όπως αναφέρει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τελευταίο κρούσμα, στον μακρύ κατάλογο των διαμαρτυριών από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποτελεί ανοικτή επιστολή που υπογράφουν 93 (!) καθηγητές της Νομικής Αθηνών, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Η περιγραφή της κατάστασης της Νομικής Σχολής στην εν λόγω επιστολή προκαλεί θλίψη και οργή για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου, καθώς σ’ αυτήν γίνεται λόγος για καθημερινές “αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα”. Κι όλα αυτά σε μια σχολή που, όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι καθηγητές, διδάσκεται το Δίκαιο και προετοιμάζει τους αυριανούς δικαστές και δικηγόρους! Πρόκειται για την πιο εκκωφαντική απόδειξη της αποτυχίας της αντίληψης περί “πανεπιστημιακού ασύλου” που εκπορεύεται από αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες. Όπως, άλλωστε, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πρόκειται για “διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής».

 


σχετικα αρθρα