ΕΛΛΑΔΑ

Πιο γρήγορα φέτος, οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2018, 21:19 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2018, 21:19
Πιο γρήγορα φέτος, οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι να δηλώσουν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, να δηλώσουν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διάρκεια των φετινών Πανελληνίων θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη, σε σχέση με πέρυσι, λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακοινωθούν γρηγορότερα οι βαθμολογίες. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινώσει το πρόγραμμα Εξετάσεων.

Πέρυσι οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, και δεν αναμένονται αλλαγές φέτος, ούτε και στη σειρά των μαθημάτων. Οι εξετάσεις πάντα ξεκινούν με τη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας (στην οποία περιλαμβάνεται η Εκθεση). Ωστόσο η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων θα οδηγήσει σε επίσπευση της ανακοίνωσης των βαθμών, που πέρυσι έγινε στις 29 Ιουνίου. Το διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λήγει στις 30 Ιουνίου και έως τις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο προχωρεί τη διαδικασία ενοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) με τα ΤΕΙ Κεντρικής Ελλάδος και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Χθες μάλιστα όρισε επιτροπή για να συζητήσει το θέμα.

Από την άλλη, τρία πανεπιστήμια διαμαρτύρονται για την πρόταση της Συγκλήτου του Παν. Αθηνών να ιδρυθεί Τμήμα Κοινωνιολογίας στη Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών.