ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το πρόβλημα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη - Πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2018, 09:07 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2018, 18:31
Εισαγγελική παρέμβαση για το πρόβλημα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη - Πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση
Facebook Twitter Whatsapp

H αποκάλυψη του Newpost

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Το Σάββατο, ύστερα από πέντε ημέρες αφότου ξεκίνησαν τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην πόλη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μετά το πέρας της δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά σήμερα, ώστε να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

H αποκάλυψη του Newpost

Η βλάβη στην αρτηρία ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες της Θεσσαλονίκης από την περασμένη Τρίτη, οι οποίοι έχουν εκφράσει την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προκάλεσε όμως και τεράστια ερωτήματα για τη στάση της ΕΥΑΘ: Και αυτό γιατί ενώ είναι γνωστό πως ο αγωγός ήταν πάρα πολύ παλιός, γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάστασή του. Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχη βλάβη.

Απαρχαιωμένος αγωγός

Όπως εξηγεί στο Newpost πρώην στέλεχος της ΕΥΑΘ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο αγωγός που έρχεται από την Αραβησσό κατασκευάστηκε το 1973 και σημειώνει πως δεν πρόκειται για μια απλή βλάβη.

«Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2004 και μάλιστα τότε  υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα όπου τότε κάλεσε σε απολογία όλο το διοικητικό συμβουλίου της ΕΥΑΘ. Είναι απορίας άξιο είναι λοιπόν πως προέκυψε ξανά το ίδιο θέμα από τη στιγμή που το πρόβλημα ήταν γνωστό, άρα υπήρξε αμέλεια» τονίζει.

Ο ίδιος όπως ενημέρωσε βρέθηκε σήμερα στο σημείο που διεξάγονται τα έργα αποκατάστασης. Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο πως η βλάβη έχει αποκασταθεί και αναμένεται σταδιακά μέχρι αύριο να έχει επανέλθει το νερό σχεδόν σε όλα τα σπίτια και υπηρεσίες της πόλης. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι πρόκειται για νερό που δεν θα είναι πόσιμο απευθείας. Επομένως, μόλις τα συνεργεία πιστοποιήσουν ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ποσότητας είναι τα σωστά με τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και ότι εάν η πίεση του είναι η επαρκής, τότε το νερό θα τροφοδοτήσει την πόλη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr