current views are: 12

1 Απριλίου 2018
Δημοσίευση21:24

Η 192η Επέτειος από την Έξοδο του Μεσολογγίου: Η συμμετοχή της «Στέγης» έκλεψε τις εντυπώσεις!

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος έλαβαν μέρος στη λιτανεία 7.500 άτομα από συλλόγους που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δημοσίευση 21:24’

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος έλαβαν μέρος στη λιτανεία 7.500 άτομα από συλλόγους που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τίμησε και φέτος την 192η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, μια από τις ηρωικότερες σελίδες των εθνικών μας αγώνων. Με τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η τελετή μνήμης και τιμής.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της ιστορικής επετείου, αποτελεί ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το Σάββατο το πρωί μεταφέρθηκε, με λιτανευτική πομπή από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, η Εικόνα της Εξόδου και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.  Στην ιερά λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, ο ιερός κλήρος και οι αρχές του τόπου, ενώ προηγήθηκαν μαθητικές αντιπροσωπίες των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, καθώς και τιμητικά αγήματα των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος έλαβαν μέρος στη λιτανεία 7.500 άτομα από συλλόγους που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φιλων Πάτρας “Αγία Λαύρα”, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της πόλης του Μεσολογγίου που γίνονται προς τιμήν της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων πολιορκημέων Μεσολογγιτών.

Όσον αφορά την Στέγη είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε, ότι ήταν από τους πρώτους συλλόγους που λιτάνευσαν, δείχνοντας έτσι την σοβαρή και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από τον σύλλογο, υπό τη προεδρία του Παναγιώτη Φραντζή.

Η Στέγη συμμετείχε με 48 άτομα, αλλά και άλλα 50 μέλη της προσήλθαν στο Μεσολόγγι για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Με την σοβαρότητα που απαιτεί η περίπτωση λιτάνευσαν ακολουθόντας τα λάβαρα της που προηγούνταν και τα κρατούσαν με υπερηφάνεια οι “φουστανελοφόροι” της.

Τέτοιες εκδηλώσεις κρατούν την ιστορία μας ζωντανή. Περνάει από γενιά σε γενιά και γίνεται πράδειγμα μίιμησης για την νέους


σχετικα αρθρα