current views are: 10

2 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:24

Θεσσαλονίκη: Συγγνώμη από την ΕΥΑΘ για την ταλαιπωρία των πολιτών

Στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης.

Δημοσίευση 05:24’

Στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης.

Συγγνώμη εκ μέρους της διοίκησης της ΕΥΑΘ και του ίδιου προσωπικά εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Κρεστενίτης, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης λόγω των προβλημάτων υδροδότησης. Την ίδια ώρα, το μαρτύριο της… σταγόνας για τους Θεσσαλονικείς σε αρκετές περιοχές συνεχίζεται.

Ο κ. Κρεστενίτης επισημαίνει ότι τα συνεργεία της εταιρείας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης και την επανατροφοδότηση της πόλης. Αναφέρει ακόμη ότι θα προβεί σε ενημέρωση για τις ενέργειες της εταιρείας, καθώς και για το τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥΑΘ, ο κ. Κρεστενίτης αναφέρει: «Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18, αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό, αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της εταιρείας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΕΥΑΘ και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη σειρά των γεγονότων, τη σειρά των ενεργειών μας και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη».

Σε ότι αφορά την υδροδότηση της πόλης, αυτή τη στιγμή, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης είναι «απολύτως ικανοποιητικές», δεδομένου ότι η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης (κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μετά την παρατεταμένη διακοπή), ενώ στις Συκιές θα συνεχιστεί η προγραμματισμένη διακοπή μέχρι τη 1 π.μ., ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη.


σχετικα αρθρα