current views are: 10

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση07:37

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Το έγκλημα έχει γίνει πιο βίαιο

Υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε τη ζωή μας από ανθρώπους που μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

Δημοσίευση 07:37’

Υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε τη ζωή μας από ανθρώπους που μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

Το έγκλημα έχει υποστεί μια «ποιοτική μετάλλαξη» τα τελευταία χρόνια με συνέπεια υπάρχει περισσότερη βία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, στον απόηχο της αιματηρής διάρρηξης σε σπίτι στην Κηφισιά.

Ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπεραμύνθηκε των συστάσεων που έχει κάνει η Αστυνομία σχετικά με διαρρήξεις, οι οποίες προβλέπουν πως εάν ένας πολίτης αντιληφθεί την παρουσία ληστών στο σπίτι του θα ήταν προτιμότερο να προσποιηθεί ότι κοιμάται.

«Επιμένω πως πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή μας», τόνισε, σημειώνοντας πως αυτή είναι η φιλοσοφία των συστάσεων που δίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αντιδράσεις των διαρρηκτών εξαρτώνται από τη δική μας συμπεριφορά. Συνεπώς, ότι πρώτο μέλημά των πολιτών θα πρέπει να είναι η αποφυγή σύγκρουσης με πρόσωπα που μπορεί να είναι υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ ή μπορεί να είναι διατεθειμένα να επιστρατεύσουν σκληρή βία για να πετύχουν τους στόχους τους.

Προσέθεσε ότι πάντοτε στις διαρρήξεις ισχύει ο κανόνας του «+1», που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν κακοποιοί τους οποίους δεν έχουμε αντιληφθεί και θα μας αιφνιδιάσουν.

«Εμείς αυτό που προτείνουμε – κι ας είναι ιδιαίτερα δύσκολο – είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να συνεργαστούμε», είπε.

Όσον αφορά το περιστατικό στην Κηφισιά, ο κ. Χρονόπουλος απέφυγε να δώσει στοιχεία όσον αφορά την πορεία της έρευνας για τους τουλάχιστον δύο δράστες, ενώ σημείωσε πως είναι πρόωρο να εκτιμήσουμε αν πρόκειται για μέλη σπείρας ή για άπειρους διαρρήκτες οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν ερασιτεχνικά.

 


σχετικα αρθρα