ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και στο λιμάνι της Καλύμνου έφτασε τουρκικό πολεμικό πλοίο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 3 Απριλίου 2018, 21:01 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2018, 09:45
Μέχρι και στο λιμάνι της Καλύμνου έφτασε τουρκικό πολεμικό πλοίο
Facebook Twitter Whatsapp

Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έχουν τέλος οι Τουρκικές προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου με τελευταία περίπτωση, την προσέγγιση  σε μικρή απόσταση του λιμένα της Καλύμνου, από το Τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι».

Το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει από την νήσίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι. Μάρτυρες της παρουσίας του τουρκικού πλοίου, οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζοντας στο πλοίο, λίγο πριν τις  23:00 το βράδυ. Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνκών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι πέραν των γνωστών μεθόδων παραβίασης, ρίχνουν στο παιχνίδι και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες.Συγκεκριμένα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drone έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr