current views are: 16

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση18:48

Μέχρι και στο λιμάνι της Καλύμνου έφτασε τουρκικό πολεμικό πλοίο

Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα

Δημοσίευση 18:48’

Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα

Δεν έχουν τέλος οι Τουρκικές προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου με τελευταία περίπτωση, την προσέγγιση  σε μικρή απόσταση του λιμένα της Καλύμνου, από το Τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι».

Το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει από την νήσίδα «Νερά» στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι. Μάρτυρες της παρουσίας του τουρκικού πλοίου, οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζοντας στο πλοίο, λίγο πριν τις  23:00 το βράδυ. Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνκών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι πέραν των γνωστών μεθόδων παραβίασης, ρίχνουν στο παιχνίδι και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες.Συγκεκριμένα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drone έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τα Ίμια. 


σχετικα αρθρα