ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον επιχειρηματία που πυροβολήθηκε στην Κηφισιά - Ραγίζει καρδιές η προσευχή του γιου του

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2018, 09:38 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2018, 09:33
Αγωνία για τον επιχειρηματία που πυροβολήθηκε στην Κηφισιά - Ραγίζει καρδιές η προσευχή του γιου του
Facebook Twitter Whatsapp

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τρίτο κρίσιμο 24ωρο διανύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχθηκε φονική επίθεση στο σπίτι του στην Κηφισιά από αδίστακτους ληστές, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται, κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν αιμοδυναμικά. Μάλιστα του χορηγήθηκαν περισσότερες από 20 μονάδες αίματος. Μάλιστα η οικογένειά του κάνει έκκληση στους πολίτες για αίμα. 

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις σε θώρακα, ήπαρ και δεξιό νεφρό. Παράλληλα, υποβλήθηκε σε «διορθωτικές» επεμβάσεις σηπτικής φύσεως, ενώ χρειάστηκε να υποστηριχθεί, εκτός από την αναπνευστική, και η νεφρική λειτουργία του ασθενή.

Η συγκλονιστική προσευχή του γιου του 52χρονου 

Μια προσευχή για τον πατέρα του που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αχιλλέας Σταματιάδης, ο γιος του άτυχου επιχειρηματία.

«Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, αθάνατε Λόγε του Θεού, ο δημιουργός και κυβερνήτης όλων των φυσικών πραγμάτων της Κτίσεως, ο προ αιώνων γεννηθείς από τον Πατέρα Υιός μονογενής, και ο ίδιος προελθών αφράστως από τα σπλάχνα της αγίας Παρθένου, λαβαίνοντας σάρκα δίχως ν’ αλλοιωθείς ή να συμφυρθείς, όπως εσύ μόνο γνωρίζεις, για να λυτρώσεις απ’ την τυραννία του εχθρού τους ανθρώπους που εσύ έπλασες· εσύ, που δίχως να χωριστείς από το Πατέρα, συναναστράφηκες μ’ εμάς τους αχρείους δούλους σου εσύ, που είσαι το φως της απάθειας και διώχνεις το σκοτάδι της αμάθειας· η λαμπρότητα των νηφάλιων ψυχών και η παγκόσμια χαρά όλων των Ορθοδόξων, η γλυκύτητα των Αγγέλων και των ψυχών· που είσαι όλο κάλλος που δεν το χορταίνουμε, όλος γλυκασμός, όλος θερμός πόθος και επιθυμία· εσύ, που είσαι για το νου, ο οποίος αντιλαμβάνεται καθαρά τη σχέση του μαζί σου, η ατελείωτη ευτυχία· εσύ, που από τη φύση σου είσαι αγαθός, εύσπλαχνος και ελεήμων, διώξε, σε παρακαλώ, από μένα το ταλαίπωρο τους κακούς λογισμούς που με παρενοχλούν εσύ, που είσαι καρδιογνώστης και βλέπεις τ’ απόκρυφα βάθη της καρδίας μου, γνωρίζεις πως αυτοί είναι παρά τη θέλησή μου. Συγχώρεσέ με, παντοκράτωρ Δέσποτα, και ας μη γίνουν όλα αυτά ένας σωρός αμαρτιών, αλλά σπλαχνίσου με και στείλε από τον άγιο και δοξασμένο θρόνο τη χάρη σου, να επισκιάσει την ασθένεια του αχρείου δούλου σου.

«Συνέτισόν με και μαθήσομαι τας εντολάς σου και ζήσομαι»· δος μου Κύριε, σύνεση να μάθω καλά το νόμο σου κ’ έτσι να μπορέσω να ζήσω. Γιάτρεψε τις πληγές της ψυχής μου και φώτισε τα μάτια της διανοίας μου, για να καταλαβαίνω πάντοτε, Κύριε, τη θεία οικονομία σου που με προστάτεψε ως τώρα, γιατί έχει πολύ αδυνατίσει ο νους μου. Και, τι να σου πω ακόμη, αφού τα ξέρεις από πριν όλα, εσύ που ψαύεις και δοκιμάζεις με το χέρι σου «καρδίας και νεφρούς»; Εσύ ξέρεις, πως σαν την άνυδρη γη σε διψά η καρδιά μου. Στείλε από ψηλά τη χάρη σου, Κύριε, για να έρθει και να χορτάσει τη πείνα μου και να ποτίσει τη δίψα μου, γιατί εσένα μόνο ποθώ και διψώ, που είσαι το φως της αλήθειας και ο χορηγός της σωτηρίας. Στάξε μου, λοιπόν, Κύριε, απ’ το έλεός σου μια σταγόνα, για ν’ ανάψει και να κορώσει σαν φλόγα στην καρδιά μου, καίγοντας όλα τα τριβόλια και τ’ αγκάθια της, δηλαδή τους πονηρούς λογισμούς, κ’ έτσι να αιχμαλωτισθεί ο νους μου, και να ποθεί κι αναζητεί μόνο εσένα, το Σωτήρα του κόσμου. Λύτρωσέ με, Κύριε, απ’ όλους τους αόρατους εχθρούς που κυνηγούν τη ψυχή μου, και δώρισέ μου να περάσω ειρηνικά και ακριμάτιστα τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μου, με καθαρό βίο και πολιτεία, με ζωή ευπρόσδεκτη και σταθερή υπομονή, παρέχοντάς μου συγχώρεση και για όλα τα καθημερινά σφάλματα, χάρη στα πλήθη των οικτιρμών σου.

Ναι, μοναδικέ και πανάγαθε μου Δέσποτα, εισάκουσε τη δέηση μου και δώρισέ μου αυτά που σου ζητά η καρδιά μου, για ν’ αξιωθώ να γίνω ναός της χάριτός σου κ’ έτσι, όταν η χάρη σου κατοικήσει μέσα μου, να σφίξει με το χαλινάρι της τη διάνοιά μου, για να μη με πλανέσει η αμαρτία και με αποξενώσει απ’ το φως σου. Διότι, μόνο εσύ μπορείς να μας ελεήσεις και να μας σώσεις, Χριστέ ο Θεός ημών, και σοι την δόξαν, και ευχαριστίαν, και προσκύνησιν αναπέμπομεν, συν τω ανάρχω σου Πατρί, και τω παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν». 

«Μην φωνάζετε, θα σας σκοτώσουμε»

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την αιματηρή απόπειρα ληστείας, στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, όταν οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι ο επιχειρηματίας ήταν ξύπνιος, αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να φωνάζουν «σκάστε, μην φωνάζετε, θα σας σκοτώσουμε, κάντε ό,τι σας λέμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές τού ζήτησαν να τους πει πού είναι το χρηματοκιβώτιο, ωστόσο ο 52χρονος έφερε αντίσταση με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν, να τον χτυπήσουν πρώτα με λοστό και στη συνέχεια να τον πυροβολήσουν τουλάχιστον τρεις φορές. 

Ήθελαν όμηρο τον επιχειρηματία

Οι αστυνομικοί αναζητούν γενετικό υλικό των δραστών με τους οποίους πάλεψε ο 52χρονος, καθώς ο άνδρας σύμφωνα και με τα όσα υποστήριξε η σύζυγός του, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πάλεψε σώμα με σώμα με τον έναν από τους δύο αδίστακτους ληστές. Οι δράστες όταν είδαν τον 52χρονο να κινείται προς το μέρος τους και την γυναίκα να φωνάζει, τους έλεγαν να "σκάσουν γιατί θα σας σκοτώσουμε" και τους προέτρεψαν να κάνουν "ότι σας πούμε γιατί θα πεθάνετε".

Παράλληλα "σαρώνουν" για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες στην περιοχή, ευελπιστώντας να έχουν καταγραφεί οι δράστε ή να έχει καταγραφεί το όχημα με το οποίο έφτασαν στην περιοχή. Αξιωματικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, αναμένεται να πραγματοποιήσουν αναπαράσταση στο χώρο της επίθεσης, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν για τις συνθήκες της εισβολής. Σύμφωνα με στελέχη της ασφάλειας που από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στο σπίτι της Κηφισιάς, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αδίστακτοι ληστές  να θέλησαν να κρατήσουν όμηρο τον επιχειρηματία, προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα ή χρηματοκιβώτιο μέσα στο σπίτι, αλλά η αντίδρασή του και η πάλη σώμα με σώμα που είχε με έναν από τους ληστές να τους χάλασε τα σχέδια.

«Μυστήριο» αποτελεί για τους αστυνομικούς η μη αντίδραση του λυκόσκυλου που είχε η οικογένεια στο κήπο του σπιτιού, που σε αντίθεση με άλλες φορές που γαύγιζε, το μοιραίο ξημέρωμα της εισβολής δεν αντέδρασε και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είτε το σκυλί το νάρκωσαν οι ληστές, είτε είχε «την μυρωδιά» τους οπότε δεν αισθάνθηκε απειλή.

Από τα λιγοστά λόγια που κατάφερε να πει η γυναίκα του θύματος στους αστυνομικούς, καθώς από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, οι αστυνομικοί έχουν συμπεράνει πως πρόκειται για "ιδιαίτερα βίαια άτομα, αποφασισμένα για όλα".

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr