ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στο Newpost: Συνοδεία σκαφών του λιμενικού η αλλαγή στρατιωτών στην Καλόλιμνο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2018, 07:41 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2018, 09:57
Μόνο στο Newpost: Συνοδεία σκαφών του λιμενικού η αλλαγή στρατιωτών στην Καλόλιμνο
Facebook Twitter Whatsapp

Το ΓΕΣ έδωσε εντολή στους στρατιώτες που βρίσκονται στην Καλόλιμνο να πράξουν τα δέοντα σε περίπτωση που αντιληφθούν άτομα στη θάλασσα ή άτομα που προσπαθούν να προσεγγίσουν τα βράχια του νησιού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Συνοδεία 2 σκαφών του λιμενικού σώματος μεταβαίνουν την τελευταία εβδομάδα στο φυλάκιο της Καλολίμνου οι στρατιώτες και τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι πραγματοποιούν υπηρεσίες στο σημείο. Η Καλόλιμνος είναι ένα νησί στο οποίο υπηρετούν 34 με 40 στρατιώτες και στρατιωτικοί και βρίσκεται σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τα Ίμια.

Η φύλαξη των στρατιωτικών, που μεταφέρονται στην Καλόλιμνο με ιδιωτικό σκάφος, έγκειται στα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και την μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων που έχει διαπιστωθεί στα τουρκικά παράλια.

Η εντολή για τη συνοδεία συμβατικού σκάφους στην Καλόλιμνο από σκάφη του λιμενικού ισχύει και για τη μεταφορά στρατιωτικών από την Καλόλιμνο στην Κάλυμνο και από την Ψέριμο στην Κω και το αντίστροφο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, το ΓΕΣ έδωσε εντολή στους στρατιώτες που βρίσκονται στην Καλόλιμνο να πράξουν τα δέοντα σε περίπτωση που αντιληφθούν άτομα στη θάλασσα ή άτομα που προσπαθούν να προσεγγίσουν τα βράχια του νησιού. Παράλληλα, βάσει αποκλειστικών πληροφοριών του newpost διαπιστώθηκε η "διακριτική" επιτήρηση λιμενικών της τουρκικής ακτοφυλακής σε παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι μετέβαιναν σε βάρκες και έφτασαν στην Κω το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Πρόκειται για σαράντα παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι περισυλλέχτηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο του νησιού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr