current views are: 10

6 Απριλίου 2018
Δημοσίευση14:12

Ηχηρά μηνύματα Παυλόπουλου – Τσίπρα στους στρατιωτικούς – Φορτισμένο κλίμα στη συνάντηση με τους γονείς

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Δημοσίευση 14:12’

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Μηνύματα συμπαράστασης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται για 36η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης  αλλά και προς την Τουρκία έστειλε η πολιτική ηγεσία.

Τo ήθος και η γενναιότητα των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται για 36η μέρα στις φυλακές Ανδριανούπολης, είναι απόδειξη υπεροχής της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού, Δημοκρατίας. Αυτό ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη.

Του ζήτησε δε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Συγκίνηση στη συνάντηση με τους γονείς

Σε φορτισμένο κλίμα και με έντονα συναισθήματα οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επισκέφθηκαν σήμερα Μ. Παρασκευή το μεσημέρι, για πέμπτη φορά τα παιδιά τους.

Οι γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Αυτή τη φορά επετράπη στους γονείς να δουν τα παιδιά τους για μία ώρα, χωρίς το γυάλινο διαχωριστικό, ενώ λόγω της ημέρας, όλοι ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένοι. 

Tο Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει προωθήσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς με το σύνθημα «Είστε μαζί μας» που αναγράφεται σε λέσχες και σε κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων.

Τσίπρας: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με παρέμβαση του στην εφημερίδα Documento ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σε πρώτο πρόσωπο ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση – παρέμβασή του σημειώνει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Αυτό είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει του Πάσχα – περίοδο την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία , που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Κουράγιο και δύναμη ευχήθηκε στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο Twitter.

Με τη σκέψη στα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές αλλά και στους συγγενείς τους που δοκιμάζονται από την αγωνία, ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση» ο συντονιστής της επικοινωνιακής ομάδας και του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος είπε: «Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Και προσέθεσε: «Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»

 


σχετικα αρθρα