current views are: 9

11 Απριλίου 2018
Δημοσίευση14:14

Συνελήφθη στην Τουρκία πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση Noor1

Συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στην Τουρκία

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στην Τουρκία

O ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος Νατζί Σερίφι Ζινταστί, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014, βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών διωκτικών αρχών εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o Ζινταστί συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος κατά διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης και μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας για ανάκριση. Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη.

Ο Νατζί Ζινταστί την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, τρεις μήνες μετά την κατάσχεση δύο τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα, είχε δεχθεί επίθεση στο αυτοκίνητό του, κατά την οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του, Αρζού, και ο 23 ετών οδηγός του. Τότε είχε δηλώσει πως τον απειλούσαν και ότι στόχος ήταν ο ίδιος.

Ο Ζιντάστι που ήταν μυστικός μάρτυρας του εισαγγελέα Ζεκεριγιά Οζ (εισαγγελέας που σήμερα διαφεύγει καθώς είναι καταζητούμενος ως μέλος της οργάνωσης του Γκιουλέν) στην υπόθεση «Εργκένεκον», το πολυσυζητημένο «μυστικό σχέδιο» για την ανατροπή της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ταγίπ Ερντογάν.


σχετικα αρθρα